Încă o porțiune din autostrada A3 este gata și va fi dată în trafic

Cei 5,5 kilometri de autostradă care leagă Biharia de Borş vor fi puşi în trafic pe 4 septembrie, iar în a doua parte a lunii septembrie se va finaliza şi lotul Iernut – Cheţani şi se va da în trafic cu nodul de la Cheţani, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniţă.

”Prima inaugurare – pe data de 4 septembrie se vor pune în trafic 5,5 km la Borş. Undeva în a doua parte a acestei luni se va termina şi Iernut – Cheţani şi se va da în trafic cu nodul de la Cheţani. De asemenea, vom da în trafic varianta ocolitoare a Bacăului în curând, o parte, iar o altă parte mai spre finalul anului. Îmi manifest speranţa că dăm Sebeş – Turda lotul 1 în trafic, manifest speranţa – şi sigur se va întâmpla asta – să dăm în trafic centura Rădăuţiului. Dacă şi Aktor pe Sebeş – Turda 2 va reuşi să câştige din timpul pierdut, ne face o surpriză plăcută. Ăştia sunt kilometrii pe care ne bazăm anul acesta”, a spus Mariana Ioniţă, într-o vizită realizată împreună cu jurnaliştii pe şantierele deschise pe centura Capitalei.

Şeful CNAIR a dat asigurări că se va inaugura anul acesta lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, cu toate că a păstrat o rezervă în privinţa acestui subiect.

Sebeş – Turda lotul 1 eu am speranţă că se dă sigur în trafic anul acesta, lucrăm la asta. Sigur, vor mai fi nişte bretele, care rămân pentru prima parte a anului ce vine, dar nu vor afecta traficul şi acum facem şi noi tot ce ne stă în putinţă pe partea de management de proiect să câştigăm puţin timp cu Sebeş – Turda lotul 2, unde suntem mult mai în urmă”, a completat Ioniță.