Încep investițiile în spitalele din România

  • Uși automate de la KADRA pentru cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România, de la Spitalul Județean Oradea 
  • KADRA participă la modernizarea UPU Craiova cu sisteme automate de acces și de protecție la foc 
  • Modernizări cu soluții KADRA și în Spitalele Județene din Bistrița și Alba 

Sistemul medical din România a fost pus a grea încercare de pandemia de COVID-19, care a scos la iveală neajunsuri mai vechi ale acestuia. Pe lângă suprasolicitarea personalului medical, majoritatea unităților sanitare s-a confruntat și cu suprasolicitarea aparaturii existente, uneori depășită sau insuficientă, dar și cu lipsa unor soluții eficiente de acces, evacuare sau securizare a spațiilor destinate îngrijirii pacienților. Pandemia a pus reflectorul pe câteva dintre problemele mai vechi cu care se confruntă sistemul medical din România și un lucru este cât se poate de cert: spitalele din România au nevoie de îmbunătățiri urgente ale infrastructurii, e nevoie de spitale noi, care să corespundă celor mai noi standarde de siguranță și încredere. După un an cu multe provocări pentru sistemul de sănătate, zeci de unități din domeniul medical un înțeles importanța investirii în soluții de acces automate care să ducă la creșterea siguranței pacienților și a personalului medical, iar printre ele s-au numărat spitale și clinici din Brașov, București, Arad, Sibiu, Oradea, Mureș, Craiova, Mioveni, Medgidia, Baia Mare, Suceava și Vișeul de Sus. În toate acestea au fost implementate soluții KADRA, care pun siguranța pacienților și cadrelor medicale pe primul plan, oferind cele mai moderne soluții automatizate de inginerie de acces, care corespund celor mai noi și ridicate standarde internaționale. Chiar de curând două mari Spitale Clinice Județene de Urgență din România UPU Craiova și UPU Oradea, precum și Spitalul Județean din Bistrița și Spitalul Județean Alba au început sau au finalizat deja ample proiecte de modernizare sau extindere.

Ne bucură foarte mult faptul că există în acest moment tot mai multe proiecte de reabilitate de spitale și suntem siguri că, mai devreme sau mai târziu, managerii de spitale și statul vor face investiții majore în clădirile deja existente sau în cele noi, care se vor construi. Noi, la KADRA, suntem pregătiți să oferim nu doar cele mai moderne sisteme de acces în unitățile medicale, ci venim și cu know-how-ul și experiența adunate în peste 20 de ani, în care ne-am specializat în uși tehnice specializate pentru spitale și unități medicale. Ne-am folosit de toată experiența noastră pentru a crea gama Tormed, un set complet de soluții adaptate exigențelor din acest domeniu, care cuprinde uși curate de salon, uși etanșe și semietanșe pentru mediu controlat, uși cu inserție de plumb pentru camere de radiologie, uși rapide pentru accesul ambulanțelor, sisteme automate de gestionare a parcărilor spitalelor, precum și o platformă software de gestionare eficientă a resurselor umane din unitățile medicale. De asemenea, specialiștii de la KADRA montează și se ocupă de mentenanța sistemelor automate de acces,a  ușilor specializate pentru sectorul medical,  a sistemelor de protecție la foc, astfel încât cadrele medicale și pacienții să se bucure de siguranță și confort”, spune Andreea Strugaru, Managing Partner și Director de Marketing KADRA.

 

  • Modernizarea UPU Craiova cu sisteme automate de acces și de protecție la foc de la KADRA

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Județean Craiova trece printr-un amplu proces de modernizare și extindere, la care KADRA a participat încă din faza de proiect, din 2018.

Soluțiile specifice de control acces propuse de KADRA au fost concepute pentru funcționalitățile specifice unui spital care sa faciliteze un acces rapid și sigur între diverse zone și să beneficieze de posibilități de igienizare frecventă cu substanțe biocide specifice (uși rezistente la astfel de soluții).

Echipele KADRA au montat la UPU Craiova uși curate și semiermetice, automatizări pentru uși batante pentru saloane. Acest tip de ușă de salon corespunde cerinţelor de medii controlate din spitale, constructorilor, montatorilor şi, prin design-ul rafinat, satisface şi viziunea arhitecţilor. Totodată, uşa are o construcţie care nu permite depunerea prafului, având, opțional, un geam coplanar cu blatul; datorită materialelor folosite (HPL) poate fi curăţată cu substanţe specifice fără a se degrada.

Au fost montate, de asemenea și uși culisante automate, care înlesnesc circulația între diverse zone ale secției nou construite precum și uși metalice rezistente la acid antimicrobian.

Pentru sporirea nivelului de securitate la incendii, conform normativelor în vigoare au fost montate două cortine exterioare rezistente la foc, produse inovatoare ce folosesc un material flexibil, subțire și ușor (țesătură de fibră de sticlă armată cu oțel inoxidabil înalt aliat), cu rezistență la foc.

 

  • Uși automate de la KADRA pentru cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România, la Spitalul Județean Oradea

Spitalul Județean de Urgență Oradea a făcut investiții majore într-o nouă Unitate de Primiri Urgențe, transformând-o astfel în cea mai modernă unitate de acest fel din tară. Ea a fost construită în prelungirea Spitalului Judeţean, are trei niveluri şi va deservi bolnavi din vestul României. Suprafața utilă a crescut, astfel, de la 350 la 1.500 de mp, spațiul respectiv permițând acomodarea a 50 de pacienți în condiții de maximă siguranță.

Specialiștii KADRA au oferit consiliere încă din faza de proiect și au fost în permanentă legătură cu arhitectul care a gândit noua clădire. Tocmai acest lucru a permis propunerea de soluții potrivite și eficiente care să faciliteze circulația neîngrădită în noua clădire și să îi maximizeze funcționalitățile specifice. Astfel, proiectul a fost cu atât mai complex cu cât a fost derulat în mai multe etape și s-a lucrat în zone ale spitalului care erau în continuare funcționale.

Pentru blocul operator din cadrul unității de primiri urgențe au fost alese ușile ermetice Tormed, uși cu închidere totală, iar opțiunea de uși semiermetice a fost aleasă pentru zonele de urgențe, diferite depozite de pe secție și pentru a delimita noua clădire de corpul principal de spital.

În total, au fost montate 22 uși glisante Tormed ermetice și semiermetice, 17 uși automate Record, 5 uși glisante rezistente la foc Novoferm, 17 uși batante Tormed, fiecare cu rolul și specificitățile sale, în funcție de zona delimitată și de circuitele implicate (triaj, urgențe, resuscitare, izolare, decontaminare, etc).Urmează o a treia etapă a acestui proiect, în perioada următoare, cu instalarea a încă 80 de uși batante Tormed.

De asemenea, noua clădire respectă toate exigențele în ceea ce privește securitatea la incendii, fiind concepută în așa fel încât să permită evacuarea rapidă a pacienților și personalului medical în caz de urgență.

 

  • Modernizări cu soluții KADRA și în Spitalele Județene din Bistrița și Alba

Și Spitalul Județean din Bistrița a trecut în ultimii ani printr-un proces de modernizare și a apelat la soluțiile automate de acces de la KADRA, atfel că nu mai puțin de 100 de uși au fost montate în acest spital. În urma procesului de extindere a Spitalului Județean Alba, specialiștii KADRA montează și acolo uși noi în zona de urgențe a spitalului, care vor ajuta la realizarea unei zone eficient delimitate și a unor fluxuri conforme standardelor necesare.

La Centrul Medical Transilvania beneficiarul proiectului s-a implicat alaturi de echipele KADRA să găsească cele mai bune solutii de acces automate și protecție la foc, care să ofere siguranță și confort. Astfel, aici s-au instalat soluții tehnice la standarde internaționale, precum: uși Tormed batante acționate automat contactless, uși și cortine speciale rezistente la foc de la KADRA.

În plină pandemie, compania KADRA, integrator de soluții automate inovative de acces, a implementat numeroase soluții pentru siguranța cetățenilor: de la un model nou de termoscaner, un dispozitiv multifuncțional pentru controlul accesului și turnicheți cu funcție de igienizare și termoscanare, la panouri separatoare antivirus concepute să asigure distanțarea socială atât în birouri, cât și în spații deschise, la uși automate rotative sau soluții care asigură aerisirea automată a spațiilor în care se află concomitent mai mulți oameni.

Pe lângă contribuțiile la spitalele din țară, KADRA a implementat pe timpul stării de urgență soluții de acces și la Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, la Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dar și alte unități medicale din București.

 

Cu o experiență de 27 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de accesFie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate ermetice pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.