Instrumente interactive în campaniile de marketing

În era digitală în care trăim, tehnologia nu a jucat niciodată un rol mai critic în operațiunile comerciale și în marketing. În special pentru companiile care organizează evenimente, tehnologia poate ajuta la economisirea de timp, costuri și pentru a crește eficiența și productivitatea în desfășurarea fără probleme a tuturor operațiunilor.

Pentru a rămâne competitivi în industria evenimentelor, companiile organizatoare de evenimente au început să implementeze gamificarea în campaniile lor, pentru a atrage atenția și a suscita interesul acestei generații cu interes deosebit pentru tehnologie.

Spin the Wheel este un astfel de instrument – perfect pentru implicarea clienților în evenimente online și hibride (online + offline). Este distractiv, captivant și cel mai important, reprezintă o strategie eficientă de marketing digital.

Suspansul în care te afli atunci când urmărești unde se oprește roata și gândul că vei câștiga sunt factorii care transformă Spin the Wheel într-un joc atât de plăcut pentru publicul său. Pe măsură ce digitalizarea a luat amploare și companiile au devenit tot mai creative, Spin the Wheel a trecut și în spațiul digital. Folosind platformele online, companiile au ales să stimuleze clienții prin folosirea unui dispozitiv de rotire digitală și nu mai trebuie astfel să-și facă griji să achiziționeze o roată de câțiva metri înălțime pentru a pune totul în practică. Digitalizarea acestui concept a fost determinată de faptul că principala sursă de inspirație, care este o altă roată care se învârte, are acum o prezență populară online. Ruleta încă este unul dintre cele mai mari jocuri de cazinou și astăzi este mai accesibilă ca niciodată. Jucarea la cazinourile online live este foarte satisfăcătoare datorită autenticității și realismului.

Pe lângă faptul că reușește să creeze un sentiment de anticipare, instrumentul interactiv Spin the Wheel poate ajuta la creșterea gradului de cunoaștere a mărcii sau brandului din spatele său și la extinderea razei de noi clienți. Poate trezi interesul clienților care nu sunt neapărat în grupul vizat din punct de vedere demografic.

Branding-ul consecvent este un factor important pentru consolidarea și recunoașterea brand-ului și pentru a te asigura că mesajul campaniei derulate susține valorile acestuia. Spre deosebire de un spin & win la fața locului, care este rigid când vine vorba de personalizare, versiunea digitală este flexibilă și complet maleabilă, pentru a satisface branding-ul organizației sau tema evenimentului. Poți personaliza culorile, fundalul, animația, premiile de pe roată sau poți chiar adăuga logo-ul reprezentativ.

Cu ajutorul formularelor de cod QR, înainte de a participa într-un Digital Spin the Wheel, participantului i se poate solicita să completeze un formular online pentru a furniza informații personale precum numele, adresa de e-mail și numărul de telefon și, în același timp, să solicite consimțământul pentru colectarea de date. Acesta este cu siguranță un bun pas pentru păstrarea confidențialității, dar și pentru dezvoltarea bazei de date care poate ajuta în campaniile de marketing viitoare.

În era digitală actuală, milenialii sunt expuși și obișnuiți cu utilizarea zilnică a tehnologiei, de la smartphone-uri, la drone. Aceștia au crescut într-o lume digitalizatoare, în care au învățat să citească, să scrie și să fie educați prin forme digitale de învățare. Pe de altă parte, există și generația Z. Înconjurată de tehnologie pentru toată viața, această generație nu eșuează nicicum atunci când vine vorba de jocuri digitale. Cei care aparțin de Z vor fi ușor atrași de conceptele de gamificare, deoarece sunt familiarizați cu dispozitivele inteligente și învață rapid. Se vor aștepta ca toate campaniile de marketing să fie interactive și atractive. Acestea sunt publicurile pe care organizatorii de evenimente ar trebui să le vizeze și să le impresioneze.

Fie că lucrezi pentru un anumit brand sau pentru o companie organizatoare de evenimente, trebuie să rămâi în fața concurenței. Gamificarea te poate ajuta să inovezi și să îți sporești eforturile de marketing. Conținutul interactiv gamificat reprezintă un element revoluționar, potrivit pentru a genera trafic și a crește acoperirea pe piață. Utilizarea unei Spin the Wheel poate fi primul pas pentru a începe această călătorie.

Stă în mâinile tale să cauți o soluție eficientă pentru a-ți simplifica rapid campaniile, maximizând rezultatele.