KPMG în România a asistat Enterprise Investors în vânzarea Noriel

Echipa Deal Advisory a KPMG în România a asistat fondul de Private Equity Polish Enterprise Fund VII, administrat de către Enterprise Investors (EI), în tranzacția de vânzare a Noriel Group, liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România, către Sunman Group, liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia.

Finalizarea cu succes a acestei tranzacții consolidează poziția de lider a KPMG în România pe piața serviciilor de consultanță în M&A și reafirmă rolul KPMG ca partener al fondurilor de private equity.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai importante fonduri de Private Equity din CEE, cu investiții totale de peste 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din regiune și 4,2 miliarde EUR venituri înregistrate din exit-uri. Noriel a fost a 7-a investiție a Enterprise Investors în România.

În anul 2016, EI a cumpărat Noriel  un business de familie susținut de Axxess Capital, cu o rețea de 47 de magazine. EI a susținut creșterea Noriel cu o finanțare aditionala în valoare de 2 milioane de euro. În prezent, Noriel este liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România și este singurul jucător cu acoperire națională și cu un model de afaceri omnichannel.

Compania operează o rețea națională de 88 de magazine, susținută de o platforma online puternică și un canal de distribuție eficient. Sunman Group este liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia și activează sub două branduri: Sunman și Toyzz Shop.

Fondurile de investiții reprezintă un motor important  al economiei romanești, contribuind cu expertiză și alocând resurse semnificative pentru a-și gestiona și dezvolta investițiile. Serviciile KPMG în România ajută la stimularea investițiilor atât în România, cât și în regiune și la creșterea randamentului fondurilor  de Private Equity, generând profit pentru investitori.

De asemenea, suntem bucuroși să vedem creșterea interesului investitorilor strategici pentru piața locală, care încep treptat să achiziționeze afaceri mature, dar cu perspective solide de creștere de la fonduri de Private Equity.

În ciuda evoluției geopolitice recente, România este în continuare considerată o destinație atractivă pentru investiții atât pentru fondurile de Private Equity, cât și pentru investitorii strategici. În anul 2022, am finalizat cu succes trei tranzacții și avem în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

„Am asistat Enterprise Investors în finalizarea cu succes a acestei tranzacții și am coordonat întregul proces, de la planificare strategică inițială până la închiderea tranzacției. Prin finalizarea cu succes a acestei tranzacții complexe și competitive, KPMG în România demonstrează din nou că are competențele necesare pentru a oferi servicii de consultanță M&A cu valoare adăugată, îndeplinind cele mai înalte standarde ale fondurilor de Private Equity de top din regiune. Mulțumim clientului pentru încredere și profesionalism și le dorim cumpărătorului și echipei de management mult succes în continuarea dezvoltării companiei atât în România, cât și la nivel regional. Mulțumesc echipei de proiect formată din Cosmin Comșa, Senior Manager si Andra Mihalcea, Associate Manager, pentru dedicare și excelență în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”, a declarat Bogdan Văduva, Partener și Head of Deal Advisory, KPMG în România.

 

Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 145 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 1000 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.