Maschio Fienagione încheie fuziunea cu Maschio Gaspardo

Fuziunea dintre Maschio Fienagione S.p.A. şi Maschio Gaspardo S.p.A. a fost încheiată la data de 31 decembrie 2020. Maschio Fienagione făcea deja parte din Grupul Maschio Gaspardo încă din anul 2014, în urma achiziţiei societăţii Feraboli S.p.A. din Cremona.

Tranzacţia face parte din proiectul de optimizare a structurii corporative şi permite îmbunătăţirea sistemelor de guvernanţă şi reducerea suplimentară a costurilor administrative ale celor două societăţi implicate. De asemenea, fuziunea va crea noi sinergii şi va permite simplificarea producţiei şi a fluxurilor de distribuţie.

Structura noii societăţi formate va permite angajaţilor, care îşi vor păstra condiţiile contractuale existente, să beneficieze de un mediu dinamic şi să se bucure de oportunităţi mai mari de dezvoltare profesională într-un grup de societăţi în care investiţia în dezvoltare reprezintă unul dintre elementele care îl disting.

Fuziunea face parte din Planul de afaceri (2019-2022) coordonat de Luigi de Puppi, Director General Executiv, ca parte a unui program axat pe creşterea suplimentară a eficienţei operaţionale a Grupului la nivel global. Maschio Gaspardo se concentrează acum pe creşterea şi dezvoltarea activităţii prin consolidarea prezenţei Grupului pe pieţele cu potenţial ridicat (China, Japonia, Asia de Sud-Est şi America de Nord). Activitatea Grupului va fi dezvoltată atât pe plan intern dar şi prin parteneriate strategice. Planul prevede şi un control mai mare al pieţelor unde prezenţa Grupului este încă slabă, precum Africa şi America de Sud.

Un alt factor determinant al dezvoltării strategice îl reprezintă modernizarea platformei de produse dedicate prelucrării fânului prin prese pentru baloţi rotunzi cu geometrie şi cameră variabile ca gamă emblematică, prin investiţii menite să crească complexitatea şi evoluţia gamei de produse în ceea ce priveşte funcţiile electronice şi conectivitatea echipamentelor concepute şi fabricate în Cremona.

În partea stângă jos, Mirco Maschio, Președintele Grupului, în spate, fratele său, Andrea Maschio, în dreapta, Directorul General Executiv Luigi De Puppi

„Fuziunea dintre Maschio Fienagione şi Maschio Gaspardo reprezintă pentru noi un pas înainte spre reducerea costurilor în favoarea unei optimizării a structurii şi a procesului”, a declarat Mirco Maschio, Preşedintele Maschio Gaspardo. „Această fuziune ne va permite o poziţionare mai solidă pe pieţele în care suntem prezenţi şi ne va da un impuls în vederea extinderii”.

„Unul dintre obiectivele acestei tranzacţii, a adăugat Andrea Maschio, Preşedintele Maschio Holding S.p.A., este crearea de sinergii noi care sunt esenţiale pentru a continua dezvoltarea de produse avansate tehnologic. Ajutorul pe care ni-l oferă tehnologiile şi dispozitivele electronice noi este de neînlocuit iar funcţiile precum conectivitatea, capacitatea de a colecta şi interpreta prelucrarea datelor pentru a maximiza profitul clienţilor noştri, fac acum parte dintr-o realitate care se dezvoltă şi deţine un rol tot mai important şi în agricultură.”

Concret, pentru a veni în sprijinul agricultorilor, inginerii noştri în cercetare şi dezvoltare au modernizat gama de utilaje EXTREME prin adăugarea modelului ISOTRONIC Seria 2, cu ajutorul căruia toţi parametrii de lucru pot fi gestionaţi cu uşurinţă de la terminalul ISOBUS al tractorului. În plus, au fost introduse noua bază cu deschidere şi posibilitatea de reglare a presiunii de până la 210 bari.

Un alt domeniu de dezvoltare este reprezentat de gama de prese de baloţi rotunzi care pot fi cuplate la tractoare şi care permit reducerea numărului de treceri, a timpului de lucru şi a consumului de combustibil. De exemplu, utilajul MONDIALE 120 COMBI este cea mai bună soluţie pentru culturile verzi: în timpul recoltării, culturile sunt tăiate, împachetate şi înfăşurate într-o singură operaţiune pentru a păstra calitatea nutritivă a produsului.

Prin combinarea mai multor operaţiuni într-una singură, echipamentele noastre eficientizează activităţile de administrare a terenurilor din toate punctele de vedere. Agricultorii noştri au la dispoziţie tehnologii intuitive şi sustenabile care le permit o utilizare eficientă a utilajelor. Acest lucru facilitează obţinerea randamentelor maxime pe teren prin evitarea timpului pierdut şi creşterea respectului faţă de sol şi mediu.

Maschio Gaspardo este un grup de talie internaţională specializat în producţia de echipamente agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie utilaje pentru tratarea culturilor, recoltare şi prelucrare a fânului. Înfiinţat în Campodarsego (Padova) în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajaţi la nivel mondial în 8 unităţi de producţie, din care 3 în străinătate – China, India şi Romania – şi în 13 filiale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India şi Romania). Maschio Holding, acţionarul majoritar, deţine 64% din capitalul social, Friulia Finanziaria FVG deţine 19% iar restul de 17% este controlat de Veneto Sviluppo S.p.A.