Maschio Gaspardo S.p.A și Grégoire Besson S.A.S anunță un parteneriat istoric în industria de prelucrare a solului

Cele două companii, ambele pioniere în domeniile lor, stabilesc o alianță strategică menită să redefinească sectorul cultivării solului, oferind o gamă de produse de neegalat în ceea ce privește diversitatea, profunzimea și calitatea. Acest parteneriat marchează începutul unei noi ere de leadership pe piață, în special în ceea ce privește inovația tehnologică, menținând în același timp nivelul ridicat de servicii pentru clienți.

CAMPODARSEGO, Italia & SEVREMOINE, Franța – 12 octombrie 2023 – Maschio Gaspardo S.p.A, un jucător important în domeniul echipamentelor agricole & Grégoire Besson S.A.S, renumit pentru proiectarea și fabricarea de pluguri și echipamente de prelucrare a solului, au încheiat un parteneriat strategic istoric.

Patrick Besson, președintele Grégoire Besson, comentează: „Această colaborare strategică este o oportunitate fără precedent pentru Grégoire Besson și Maschio Gaspardo. Bazându-ne pe valorile noastre comune și pe tradiția noastră de familie, ne vom îmbina experiența în domeniu pentru a promova creșterea reciprocă, punând întotdeauna nevoile și satisfacția clienților, dealerilor, furnizorilor și angajaților noștri în centrul preocupărilor noastre.”

Mirco Maschio, Președintele Maschio Gaspardo, subliniază: „Companiile noastre, cu puternicele lor rădăcini familiale și valori comune, s-au angajat întotdeauna să ofere soluții de înaltă calitate în domeniul prelucrării solului. Misiunea noastră a fost întotdeauna și va continua să fie aceea de a răspunde nevoilor fermierilor din întreaga lume, punând accentul pe tehnologie, calitate și servicii pentru clienți.”

Andrea Maschio, Președintele Maschio Holding, adaugă: „Gama extinsă de produse Grégoire Besson se potrivește perfect cu portofoliul Maschio Gaspardo. Ne-am imaginat acest parteneriat cu mult entuziasm și suntem încântați să vedem această viziune devenind realitate. Sinergia rezultată va aduce mari beneficii fermelor din întreaga lume.”

Luigi De Puppi, Director General al Maschio Gaspardo, comentează: „Acest parteneriat nu numai că creează o nouă poziție de lider în domeniul vital al prelucrării solului, dar ne consolidează și capacitatea comună de a investi în inovație și tehnologie. Mai mult, el deschide noi perspective de extindere pentru ambele companii, în special în Europa de Est, Marea Britanie și America de Nord.”

Eros Goi, Director General al FINEST S.p.A., comentează: „Suntem mândri să participăm la această operațiune, care reprezintă un exemplu virtuos de internaționalizare strategică, contribuind la creșterea unui grup industrial din nord-estul Italiei.”

Cele două companii vor face schimb de resurse și de competențe în domeniile inovării, tehnologiei, cercetării și dezvoltării. În plus, alianța va facilita capacitatea companiilor de a optimiza procesele de achiziție de materiale și componente, în beneficiul unei competitivități sporite pentru ambele mărci.

Maschio Gaspardo a beneficiat de consultanță din partea EY, DS Avocats, KPMG, în timp ce Grégoire Besson a fost consiliat de ORATIO Avocats pentru stabilirea relației contractuale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați

www.gregoire-besson.com și www.maschiogaspardo.com.

Grupul Maschio Gaspardo este un producător global de utilaje pentru prelucrarea solului, semănat, fertilizare, protecția culturilor, întreținere peisagistică și prelucrarea fânului. Fondat în Campodarsego (PD) în 1964 de Egidio Maschio și frații săi, Grupul are 2.325 de angajați la nivel mondial în opt unități de producție, dintre care trei în străinătate – în China, India și România – și 13 filiale de vânzări (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Marea Britanie, China, India și România).

Fondată în 1802, Grégoire Besson S.A.S. proiectează, produce și distribuie echipamente agricole de înaltă calitate. Cu o prezență mondială, compania are peste 700 de distribuitori pe toate continentele și vânzări de 75 de milioane de euro. Cu 350 de angajați, compania operează trei unități de producție în Franța și una în Italia și are șapte filiale de export în țări precum Italia, Canada, Ucraina, Rusia, Polonia, Europa Centrală și China. Grégoire Besson este specializată în proiectarea și fabricarea de pluguri, echipamente cu disc sau gheare, oferind produse inovatoare și durabile pentru cei mai exigenți fermieri.

De 30 de ani, Finest S.p.A. este compania financiară de referință pentru companiile din nord-estul Italiei în proiectele lor de internaționalizare în țările vecine. A dezvoltat peste 660 de proiecte în parteneriat cu companii locale, investind peste 430 de milioane de euro, inclusiv participații în filiale străine și finanțări directe în străinătate. De asemenea, a introdus recent posibilitatea de a subscrie la obligațiuni emise de companiile din Triveneto pentru a-și finanța proiectele internaționale.