Merele pot fi socotite un simbol al sănătăţii

Merele pot fi socotite un simbol al sănătăţii şi vitaminelor. Un măr de dimensiuni medii are aproximativ 180 g şi conţine 94.6 kcal, cu 25 g carbohidraţi, 0,5 g proteine şi 0,3 g lipide. Fructe minune, merele ne pot ajuta să câştigăm şi lupta cu kilogramele în plus. Ele reprezintă o gustare comodă, practică şi cu puţine calorii.

Comparat cu câteva migdale sau cu câteva grame de ciocolată, mărul reprezintă o gustare săţioasă şi are un număr redus de calorii. Mărul conţine şi o cantitate bună de fibre. Cele 4 g de fibre aduse de un măr mititel sunt benefice organismului, mai ales într-o dietă proteică, unde tendinţa este de a avea un tranzit intestinal mai lent (iar fibrele ajută la reglarea lui).

Pacienţii care aleg să slăbească urmând dietele vegetariene sau vegane au de multe ori deficite de B-uri în alimentaţie. Merele reprezintă o sursă de B2 şi B6, esenţiale în prevenirea dermatitei seboreice, a inflamaţiilor de la nivelul pielii, esenţiale în metabolismul energetic şi modularea activităţii hormonilor steroizi.

De asemenea conţinutul de vitamina C din măr îl face o sursă de protecţie împotriva infecţiilor. Această proprietate, dar şi numărul mic de calorii ajută şi persoanele care sunt la dietă.

Nu degeaba spun englezii “One apple a day keeps the doctor away” – Un măr pe zi ţine medicul departe!