Michelin România este Angajator de Top pentru al treilea an consecutiv

Michelin România primește certificarea Angajator de Top pentru al treilea an consecutiv și își consolidează poziția de angajator de top la nivel național, fiind singura companie din industria auto din România care obține în ultimii 3 ani consecutiv această certificare din partea institutului Top Employers din Olanda.  

Compania a obținut cele mai mari punctaje, de peste 97%, la categoriile Strategie de Business, Personal și Leadership. Echipa Top Employers a analizat în special atât modul în care angajații sunt implicați în procesul de înțelegere și implementare a strategiei adoptate de companie, modelul de conducere existent în cadrul organizației și modul în care acesta este utilizat pentru a asigura dezvoltarea profesională a angajaților, cât și strategia de atragere a talentelor, alături de planificarea forţei  de muncă sau integrarea noilor angajați. 

Michelin a înregistrat un scor mai mare, comparativ cu 2021, în domenii precum recrutare şi politica de integrare a noilor angajați alături de învățarea, dezvoltarea sau cultura organizațională, o realizare importantă având în vedere contextul pandemic și creșterea spațiului digital în activitatea zilnică. Această certificare reprezintă o recunoaştere valoroasă a atenţiei pe care Michelin o acordă managementului talentelor și condițiilor excelente de lucru pe care le oferă angajaților, prin crearea de programe de dezvoltare profesională și de îmbunătățire a aptitudinilor.

“Suntem mândri să ne consolidăm poziția pe piața din România cu certificarea Top Employers pentru al treilea an consecutiv. Ultimii doi ani au fost cu adevărat plini de provocări și sunt mândră de echipa noastră că am continuat să evoluăm și să fim alături de angajați și de comunitățile noastre când au avut nevoie cel mai mult. Oamenii au fost dintotdeauna esența activităților Michelin și acum, obținând această recunoaștere trei ani la rând, este o confirmare clară a valorilor și priorităților companiei.

Michelin România oferă un pachet de beneficii foarte divers angajaților și dintotdeauna intenția noastră a fost să recrutăm pentru o carieră, nu pentru un job. Astfel, promisiunea noastră este un traseu profesional care se adaptează talentelor fiecăruia, încurajând angajații să-și înceapă cariera într-un departament ca apoi să poată avansa în funcție de abilități fiecăruia. Așteptăm cu entuziasm să ni se alăture noi colegi în echipa Michelin”, a declarat Agata Trzcianowska, Director Personal Michelin Europa Centrală.

În fiecare an, Institutul analizează companiile printr-o evaluare detaliată a practicilor sale de personal, utilizând sondajul HR Best Practices. Companiile sunt punctate pe baza a 20 de criterii, cum ar fi recrutare, strategie de afaceri, performanță, bunăstare sau practici de diversitate și incluziune.

“Analizând anul cu provocări care a trecut, precum și anul de dinainte, care a avut  impact asupra organizațiilor din întreaga lume, Michelin a continuat să demonstreze că acordă prioritate menținerii unor practici excelente la locul de muncă. Compania a reușit să facă față provocărilor unei lumii profesionale în schimbare, în timp ce lucrează neîncetat pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții fiecăruia la locul de muncă. Suntem fericiți să celebrăm și să încurajăm organizațiile care au fost certificate Top Employers în țările lor”, a declarat David Plink, CEO Institutul Top Employers.

Despre Institutul Top Employers

Institutul Top Employers este autoritatea globală în recunoașterea excelenței în domeniul practicilor dedicate resurselor umane. Noi contribuim la dezvoltarea acestor practici cu scopul de a aduce îmbunătățiri mediului de lucru. Prin Programul de Certificare Top Employers, companiile participante pot fi validate, atestate și recunoscute drept angajatori preferați. Înființat acum mai mult de 30 de ani, Institutul Angajatorilor de Top a atestat peste 1857 de organizații din 123 țări/ regiuni. Acești Angajatori de Top certificați influențează viețile a 8 000 000 de angajați din întreaga lume.

Institutul Angajatorilor de Top. Pentru un mediu de lucru mai bun.

www.top-employers.com

Despre Michelin Group și Michelin România 

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău (Sălaj) și una la Florești (Prahova) o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Web: www.michelin.ro

Facebook: www.facebook.com/MichelinRomania