Nestlé lansează LITTLE STEPS® 3 în ambalaj din carton reciclabil cu linguriță dozatoare din trestie de zahăr

Nestlé, prin divizia Infant Nutrition, lansează gama Nestlé LITTLE STEPS® 3 lapte pentru copiii de vârstă mică în ambalaj din carton proiectat pentru a fi reciclat și cu linguriță dozatoare din cel puțin 95% plastic din trestie de zahăr, o resursă regenerabilă. Nestlé LITTLE STEPS® 3 conține Vitamina D pentru susținerea funcționării normale a sistemul imunitar, calciu pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și fier pentru dezvoltarea cognitivă normală a copiilor, oferind o nutriție echilibrată pentru copiii până la 3 ani. 

Noile ambalaje sunt atât prietenoase cu mediul, cât și ușor de utilizat pentru părinți, având toate informațiile privind utilizarea, datele nutriționale și ingredientele. Ambalajele și lingurițele dozatoare se pot colecta selectiv pentru reciclare în containerele speciale dedicate hârtiei și plasticului. 

„Așa cum promiteam la începutul acestui an, am demarat un proces amblu de transformare a portofoliului nostru într-unul sustenabil, introducând pentru gama Nestlé LITTLE STEPS® noul ambalaj din carton reciclabil. Rețeta produsului nu s-a schimbat și dorim să venim în continuare în ajutorul mămicilor. Credem că alaptarea reprezintă startul ideal în ceea ce privește nutriția bebelușilor și sprijinim în totalitate recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață. În același timp, indiferent de alegerea părinților cu privire la hrănirea bebelușului, Nestlé Baby & me este aici pentru a împărtăși cele mai noi informații și pentru a le oferi sprijinul și încrederea necesare, asigurându-le micuților o nutriție echilibrată”, spune Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition. 

Este foarte important ca părinții să ofere copiilor de vârstă mică un lapte adaptat vârstei și nevoilor lor nutriționale. 

După vârsta de 1 an copiii au în continuare nevoi nutriționale diferite față de cele ale adulților pentru că au un ritm de creștere accelerat. Organismul lor are nevoie de 4 ori mai mult fier și de 5 ori mai mult Calciu, Iod, Vitamina A si C. În același timp, stomăcelul lor reprezintă doar 20% din capacitatea gastrică a adultului, ceea ce ne avertizează ca meniul să nu fie același cu meniul adulților. Cel mai bun exemplu este laptele: după vârsta de 1 an, dacă alaptarea nu mai este o opțiune, copiii au nevoie de un lapte de creștere potrivit vârstei, care să le asigure la fiecare masă necesarul de vitamine și minerale, nu de un lapte care să le îngreuneze digestia”, spune Dr. Adrian Balanean, Scientific Manager Nestlé Infant Nutrition. 

Conform studiilor[1], cei mai importanți nutrienți pentru sugarii și copiii de vârstă mică sunt Fierul si Vitamina D. Fierul contribuie la dezvoltarea cognitivă normală a copiilor iar Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.  Acești nutrienți nu se găsesc în laptele de vacă în cantitatea necesară pentru a acoperi nevoile nutriționale ale unui copil de vârstă mică.

Nestlé LITTLE STEPS®3 are un nivel adecvat de vitamine, minerale, proteine, amestec de lipide, incluzând LA, ALA*, și carbohidrați și poate fi folosit începând cu vârsta de 1 an, acum într-un nou ambalaj de 500g.

Nestlé LITTLE STEPS®  este un brand internațional, prezent în 12 țări: Marea Britanie, Germania, Polonia, Danemarca, Olanda, Norvegia, Suedia, Bulgaria, Elveția, Austria, Finlanda și România. Nestlé LITTLE STEPS® face parte din Divizia Infant Nutrition alături de NAN, NANCARE și Gerber Organic Baby. Nestlé a agreat să urmeze principiile și reglementarile Codului Internațional de Marketing privind substituenții de lapte matern elaborat de Organizația Mondială a Sănătății, încă de la adoptarea sa în 1981.

* LA= acid linoleic; ALA = acid α-linolenic

 

Despre Nestlé

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu.

 

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiat de Fundația Prais.

 

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

 

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.