Note muzicale în file de poveste – Stradivarius Opera pe rafturile Cărturești Iaşi

Start la vânătoarea de note muzicale din Cărturești Palas Mall!

Fii curios,

caută în librărie,

răsfoiește cărțile

și sigur vei găsi surprizele ascunse între file!

Neconvențională și antrenantă este provocarea lansată în Cărturești de către Fundația Culturală Gaudium Animae pentru a aduce publicul larg mai aproape de Stradivarius Opera.

Turneul susținut de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica ajunge la Iași, luni, 14 noiembrie 2022, la Teatrul Național Vasile Alecsandri, iar organizatorii au ales să îl promoveze prin metode inedite. Iubitorii de muzică și de literatură sunt provocați să participe la un  joc cu miză „Note muzicale la Cărturești, oare le găsești?” și să își demonstreze cunoștințele din muzica clasică. Fiecare participant care finalizează jocul câștigă 2 bilete la eveniment.

Pentru iubitorii de muzică care doresc să participe la concertul de luni seara există opțiunea achiziției online a biletelor, din rețeaua iabilet.

Ne-am dorit să oferim publicului ocazia de a se bucura de acest recital extraordinar invocând și stimulând spiritul ludic. Contextul actual al unor vieți aflate într-o continuă alergătură, rutină sau monotonie nu ne dă foarte des șansa să ne manifestăm și să aducem în cotidian un strop de strălucire autentică, bucurie sinceră și … joacă!”, declară inițiatorii acestui demers.

Concertul „Stradivarius Opera” va avea loc luni, 14 noiembrie 2022, la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”, iar programul acestuia aduce pe scenă aranjamente unice de muzica de cameră și operă. Vor fi interpretate lucrări originale și transcripții ale unor celebre arii de operă, dintre care amintim:  Paganini – Introducere și variațiuni „I Palpiti” de G. Rossini, Stravinsky – Suita „Pulcinella”, Bizet / Waxman – Fantezia „Carmen” și altele.

Programul concertelor programate în cadrul turneului este:

  • Iași14 noiembrie 2022, orele 19:00, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași
  • Bacău15 noiembrie 2022, orele 19:00, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău
  • Botoșani17 noiembrie 2022, orele 19:00, sala „Mihai Eminescu”, Rapsodia
  • Sibiu23 noiembrie 2022, orele 19:00, Filarmonica de Stat Sibiu