Octavian Fanea, CEO KADRA: „Intrăm în noul an cu un potențial mai mare decât în perioada ante-pandemică!”

  • Compania Kadra, singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces, a semnat 285 de proiecte noi în 2020
  • Aproape 250 de sisteme de acces de la KADRA au fost implementate în unități medicale, în contextul pandemic de anul trecut
  • Peste 5400 de uși rezistente la foc au fost montate anul trecut
  • Compania a lansat în plină pandemie servicii adaptate vremurilor: turnicheți cu funcție de igienizare și termoscanare sau panouri separatoare antivirus

2020 a fost un an cu siguranță un an al provocărilor pentru mediul de business, și nu numai, dominat de imprevizibil și nesiguranță. În acest context, piața sistemelor de acces a fost provocată să se adapteze și să propună soluții adecvate vremurilor. Compania KADRA, Integrator de soluții automate inovative de acces, a semnat în pandemie un număr semnificativ de proiecte noi și a implementat numeroase soluții pentru siguranța cetățenilor: de la un model nou de termoscaner, un dispozitiv multifuncțional pentru controlul accesului și turnicheți cu funcție de igienizare și termoscanare, la panouri separatoare antivirus concepute să asigure distanțarea socială atât în birouri, cât și în spații deschise, la uși automate rotative sau soluții care asigură aerisirea automată a spațiilor în care se află concomitent mai mulți oameni.

Într-un context dificil, KADRA s-a dovedit un business stabil, pregătit pentru situații extreme, un jucător adaptabil, capabil să ofere soluții de ultimă generație și să folosească  experiența adunată în cei 27 de ani pentru a crea și pune la dispoziție soluții care să ne permită tuturor să trăim în mai mare siguranță. Toate acestea fac posibilă începerea anului 2021 în forță și cu optimism. Ba mai mult, CEO-ul companiei, Octavian Fanea, e de părere că există un potențial mai mare față de anul precedent în ceea ce privește valorificarea anumitor situații nou create. „Am avut parte de o revigorare în semestrul al doilea, care ne-a permis să semnăm contracte valoroase pe câteva proiecte foarte interesante pentru 2021. Astfel că intrăm în noul an cu un potențial mai mare decât în perioada ante-pandemică, ceea ce ne creează perspectiva unor investiții pentru a putea gestiona corect oportunitățile”, spune Octavian Fanea.

 

285 de proiecte noi semnate și demarate în 2020 de KADRA și cereri de soluții adaptate pandemiei

2020 a fost pentru KADRA un an cu multe provocări, dar și cu multe realizări. Nu mai puțin de 285 de proiecte au fost semnate și demarate pe parcursul acestui an. Întrebată ce înseamnă această cifră pentru business-ul KADRA, Andreea Strugaru, Managing Partner și director de marketing al companiei, răspunde: „Este un număr destul de mare de proiecte pentru un an atât de complicat. Am avut și proiecte pe care investitorii le-au amânat din cauza impredictibilității vremurilor sau a problemelor de finanțare, însă au fost destui care au preferat să finalizeze investițiile. În construcții, cheltuielile de conservare sunt mari, prin urmare chiar și în perioadele de lock-down s-a lucrat. Ritmul a fost foarte lent în primăvara anului trecut, iar asta s-a văzut în cifre, dar important este că nu s-au luat decizii de blocare totală a investițiilor. Pe de altă parte, s-a schimbat puțin tipologia cererilor. Au fost beneficiari care au avut de rezolvat nevoi cu totul noi, cum au fost de exemplu spitalele care au avut de separat fluxuri sau de restricționat accesul în anumite zone și care au solicitat instalarea de uși automate, sau spații de producție care pentru protecția propriilor angajați au dorit să înlocuiască ușile manuale cu unele automate pentru minimizarea riscului de infecție prin atingerea mânerelor.

 

Proiecte de anvergură finalizate în pandemie

Stadionul Arcul de Triumf din București, Stadionul UTA de la ARAD, Bazinul Olimpic de la Oradea, parcările automate din Cavnic, Rânca și Predeal, AFI Brașov, cel mai nou centru comercial de la poalele Tâmpei, Unitățile de Primiri Urgențe ale Spitalelor Clinice Județene de Urgență de la Oradea și Craiova și multe altele, toate au fost proiecte finalizate în pandemie, pentru care KADRA a oferit cele mai moderne și sigure sisteme automate de acces.

 

223 de sisteme de acces KADRA implementate în unități din domeniul medical

Zeci de unități din domeniul medical un înțeles importanța investirii în soluții de acces automate care să ducă la creșterea siguranței pacienților și a personalului medical, iar printre acestea s-au numărat spitale și clinici din Brașov, București, Arad, Sibiu, Oradea, Mureș, Craiova, Mioveni, Medgidia, Baia Mare, Suceava și Vișeul de Sus în care au fost implementate în 2020 soluții KADRA, precum uși Tormed batante, culisante, operatori de uși batante etc. Alte instituții din domeniul sanitar care au implementat pe timpul stării de urgență soluțiile de acces de la KADRA au fost Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, care au instalat uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale.

Pentru pregătirea secției COVID a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost implementate uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA, care îndeplinesc întru totul nevoile spitalului de igienă, siguranță, sigilare a spațiilor cu risc de contagiune și diminuarea riscului de contaminare intraspitalicească. Pe lângă așa numitele „uși curate”, la Institutul Marius Nasta a fost furnizat și sistemul de control acces, care permite delimitarea unor fluxuri clare în spital, separând secția COVID de restul secțiilor din clădire.

 

Siguranța la incendii: 5451 de uși rezistente la foc montate anul trecut

Un alt portofoliu de soluții pentru care nu am înregistrat scăderi în vânzări este cel dedicat protecției la foc și evacuării fumului. Noi încercăm să venim cu soluții adaptate atât nevoii clientului, cât și cerințelor legale, ajutăm beneficiarul încă din faza de proiectare și oferim și servicii de instalare și mentenanță. Probabil de aceea, unii clienți doresc să lucreze cu KADRA, pentru aceste servicii all inclusive”, explică Andreea Strugaru, directorul de marketing și Managing Partner KADRA.

 

Planuri pentru 2021

Anul 2020 a fost și anul care în care a contat foarte mult echipa și eforturile acesteia de a se adapta unor reguli și situații noi, de a inova și a găsi în permanență soluții. Tocmai de aceea, una dintre prioritățile KADRA din acest an este investiția în echipă: „Aducem colegi noi, doritori de performanță, inovație și lucru bine făcut. În acest moment avem 8 poziții în recrutare pe vânzări, tehnic și logistică”, spune Octavian Fanea, CEO-ul companiei.

Tot la capitolul planuri pentru 2021 se încadrează și continuarea procesului „de digitalizare prin investiții mari în această zonă și mărirea capacității de producție/asamblare de la sediul central din Cluj-Napoca. Și încă câteva surpize în zona de Smart Mobility pentru a dezvolta portofoliul nostru dedicat conceptului de orașe inteligente: plata cu cardul pe parcările On-street și Off-street, soluții de acces cu camere LPR, soluții de securitate maximă pentru limitare a accesului auto, parcări inteligente etc.”, completează CEO-ul companiei.

Cu o experiență de 27 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de accesFie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate etanșe pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.