REGINA MARIA deschide program de testare la cerere, pentru RT-PCR și teste de anticorpi COVID 19

Încă de la debutul pandemiei de coronavirus, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA s-a mobilizat rapid și și-a îndreptat eforturile către prelucrarea gratuită și depistarea la timp a infecției cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale din prima linie. Până în acest moment, laboratoarele Rețelei au prelucrat peste 30.000 de teste RT-PCR, pentru depistarea infecției cu noul tip de coronavirus, 1.84% dintre rezultate fiind pozitive.

Programul de testare legat de infecția cu coronavirus a intrat apoi într-o nouă fază, aceea a testării răspunsului imun la infecția cu COVID-19, pentru anticorpii IgM și IgG. Pe perioada stării de urgență, cadrele medicale din prima linie a luptei cu acest virus beneficiază  de testări serologice gratuite, care joacă un rol important în lupta cu infecția virală.

În continuarea demersului de a sprijini personalul medical din linia întâi, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA oferă acces gratuit pentru monitorizarea post COVID tuturor cadrelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistenți medicali sau infirmiere. Clinica post COVID urmărește evoluția medicală a persoanelor care au fost infectate și vindecate de COVID-19, atât online, prin intermediul Clinicii Virutale, cât și în locațiile fizice din București.

Încă de la început, am reușit să ne mișcăm agil și flexibil, printr-un plan de acțiune clar și coerent. Am coagulat multă solidaritate în jurul inițiativelor noastre și, în spiritul safety first, am adresat întâi nevoile cadrelor medicale și para-medicale din linia întâi. În același timp, am lucrat strâns cu autoritățile de stat pentru a acoperi nevoia de testare a pacienților, iar acum a venit momentul în care putem pune aceste servicii la dispoziția oricui are o suspiciune, la cerere”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

În acest context, Rețeaua și-a extins capacitatea de testare și a pus la dispoziția publicului testarea la cerere prin teste RT-PCR și teste de detectare a anticorpilor COVID-19.

Știm cât este de important să găsești răspunsul atunci când ai o suspiciune. De aceea, ne bucurăm să anunțăm faptul că acești pacienți se vor putea testa, la cerere, pentru diagnosticarea COVID 19, în locațiile noastre. Am extins capacitatea de testare pentru anticorpii IgM și IgG, astfel că putem să oferim pacienților care s-au întrebat dacă au fost infectați posibilitatea de a vedea dacă au avut într-adevar virusul și dacă au dezvoltat anticorpi”, completează Fady Chreih.

Pacienții care au o suspiciune și doresc să se testeze pentru diagnosticarea COVID 19, se pot programa pentru testul RT-PCR, contra cost, în punctele de recoltare REGINA MARIA din întreaga țară, începând din 18 mai.

Testele serologice pentru determinarea răspunsului imun joacă un rol important în detectarea și lupta cu infecția virală, identificând persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru aceasta.  De asemenea, aceste rezultate și informații ar putea să ajute la o „estimare” privind parcurgerea unei etape importante a pandemiei în Romania sau a unei predicții mai bune privind valul doi al manifestării epidemiei în Romania în toamnă. Rezultatele vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infecția și se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să își doneze plasma din perioada convalescenței pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19. Testele pentru determinarea anticorpilor IgM și IgG sunt disponibile la cerere, contra cost, în policlinicile și punctele de recoltare REGINA MARIA din București, Brașov și Timișoara, capacitatea de testare urmând să fie extinsă în toate cele 29 de laboratoare ale Rețelei.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 24 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, Laboratorul Central din București și laboratoarele Genetic Center din București și din Cluj, atingând capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi. De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa în această perioadă serviciile medicale de care au nevoie prin Clinica Virtuală.