Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA vă invită în “Tramvaiul Poeziei”, pe 3 și 4 Iunie la Timișoara: pentru că arta te face mai puternic decât crezi

Poezie, muzică, istorie a orașului – toate regăsite într-un proiect unic, adus pentru prima dată în Timișoara de către Asociația “Arta nu Mușcă” și Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA.

În mijlocul efervescenței din Capitala Europeană a Culturii, pe 3 și 4 iunie vor avea loc 5 călătorii ce aduc în centrul atenției 5 poeţi cunoscuţi, toate în tramvaiul desenat de Dan Perjovschi. Alăturându-se initiațivei Asociației “Arta nu Mușcă” de a promova poezia în rândul unui public cât mai variat, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA atrage atenția asupra  beneficiilor pe care arta le are asupra sănătății psihoemoționale, reducând nivelul de stres și îmbunătățind starea generală de sănătate.

“Pacientul intră în cabinetul medicului de cele mai multe ori îngrijorat de starea sa de sănătate fizică, ceea ce este perfect normal, conștientizând prea puțin cât de important este echilibrul psihic și sufletesc în vindecarea afecțiunilor fizice. Poezia, muzica și lectura conturează acest echilibru și vindecă atât sufletul, cât și corpul. Prin artă, se realizează o comuniune între suflet, minte și corp ce este benefică pentru starea de sănătate a oricărei persoane.

Proiectul “Tramvaiul Poeziei” reprezintă o oportunitate de creștere culturală pe care ne bucurăm să o susținem, în contextul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.” declară reprezentații Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.

“Tramvaiul Poeziei” este o intervenție culturală urbană cu focus pe poezie contemporană, momente muzicale și povești de pe trei trasee ce transpun participanții într-o experiență inedită de a redescoperi lectura și orașul în care trăiesc.

Participanții vor fi avea parte de momente și intervenții ale poeților de renume Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu și Andrei Dosa, fiecare susținând, în cele două zile, alternativ, câte două ore de lectură și discuție, moderate de Anca Vancu.

Accesul publicului este gratuit și este permis în limita locurilor disponibile persoanelor care se înscriu cu un email la adresa: curaj@artanumusca.ro. Participanții sunt rugați să specifice cursa dorită și cum ar descrie Timișoara în 2 cuvinte. Programul complet, informații despre poeții invitați și traseul ghidat, aici.

Proiectul este inclus în programul Capitalei Culturale Europene, Timișoara fiind orașul în care a circulat primul tramvai din România.

În perioada 17 februarie – 28 mai 2023, la Timișoara, Regina Maria a susținut și expozitia Victor Brauner, prin găzduirea unei activări care pune în valoare resursele locale și activează un spațiu neconvențional în cadrul evenimentului expozițional. Regina Maria a oferit vizitatorilor o experiență imersivă, printr-o activare AR, pentru 5 dintre lucrările expuse ale artistului. Operele sale au căpătat forme noi de manifestare, fiind transformate în scurte clip-uri 3D, ce pot fi updatate automat în asset-uri pentru Social Media, cu ajutorul unui cod QR.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 770.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește peste 8.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.

În 2023, REGINA MARIA a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.