SAP, liderul german pe piața soluţiilor software de business, achiziționează o nouă clădire de birouri în regiunea CEE

Clădirea de birouri a fost dezvoltată de Park Lane Developments, parte a Lion’s Head, care deține Oregon Park în București

Tranzacția, în valoare de 49 milioane euro, a fost semnată între SAP, lider pe piața soluţiilor software de business, și Park Lane Developments, parte a Lion’s Head, o platformă de investiții și gestionare a activelor, care este prezentă și pe piața din România. Lion’s Head administrează active în valoare de 350 milioane euro și un portofoliu de clădiri de birouri de clasă A, precum Oregon Park din București și două clădiri de birouri premium în Sofia.

În urma acestei tranzacții, SAP a achiziționat noua clădire de birouri clasa A Park Lane Office Center, dezvoltată de Park Lane Developments în Sofia, valoarea ridicându-se la 49 de milioane de euro. Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară de birouri din Bulgaria, în 2021.

Construcția Park Lane Office Center a fost finalizată în luna iunie a acestui an, iar clădirea găzduiește deja sediul central al Allianz Bulgaria pe 3 etaje, cu o suprafață totală pentru birouri de 6.000 mp.

„Această tranzacție are o importanță majoră pentru noi, finalizându-se într-un context foarte dinamic pentru piața de birouri. Credem în potențialul sectorului dedicat clădirilor de birouri, care oferă, în continuare, oportunități bune pentru investiții”, a specificat Anca Simionescu, Country Manager în cadrul Lion’s Head România. 

Suntem mândri de această tranzacție și de faptul că SAP a achiziționat Park Lane Office Center. Este o adevărată recunoaștere, nu numai a calității proiectului nostru, ci și a expertizei întregului grup din care facem parte”, a adăugat Tanya Kosseva-Boshova, Managing Partner în cadrul Park Lane Developments.

Clădirea de birouri are o suprafață construită totală de 34.800 mp, 11 etaje și 2 niveluri subterane. Este situată într-unul dintre centrele de afaceri cu cea mai rapidă dezvoltare din oraș, beneficiind de legături foarte bune cu mijloacele de transport.

Clădiri cu impact pozitiv asupra sănătății

Park Lane Office Center este proiectat și construit la cele mai înalte standarde internaționale din domeniu. Sistemul complex de ventilație asigură un volum optim de aer proaspăt în spațiul de birouri, având inclusiv un sistem UV special pentru dezinfectare, care creează un mediu de lucru confortabil și sigur pentru toți ocupanții, angajații și vizitatorii. Aceleași principii cu impact pozitiv asupra sănătății sunt aplicate și în Oregon Park din București, unul dintre cele mai “verzi” ansambluri de birouri de pe piața locală.

Despre proiect

Park Lane Office Center este o nouă clădire de birouri de clasă A, situată într-una dintre zonele cu cea mai rapidă dezvoltare din Sofia – aflată în apropierea centrului orașului și a Muntelui Vitosha.

Clădirea este proiectată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale – suprafață pe etaj curent de 2.200 mp, 3.10 m înălțime liberă a tavanului și 380 de locuri de parcare. Având o suprafață construită totală (GBA) de 34.800 mp (dintre care 23.500 mp GBA deasupra solului), clădirea de birouri este înconjurată de zonele verzi generoase – un parc de 4.000 mp cu copaci, bănci și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Despre investitor

Park Lane Developments este o companie axată pe construcția și dezvoltarea clădirilor de birouri de înaltă calitate și a proprietăților comerciale în Bulgaria și în regiune.

Lion’s Head este o platformă de investiții și gestionare a activelor care se extinde activ în regiunea CEE. Are active în administrare în valoare de 350 milioane de euro și un portofoliu de clădiri de birouri de clasă A, precum Oregon Park în București și 2 clădiri de birouri premium din Sofia.

Despre SAP și SAP Labs Bulgaria

SAP este lider pe piața soluţiilor software de business, ajutând companiile de toate dimensiunile și din toate industriile să funcționeze în cel mai bun mod posibil. La nivel global, SAP are peste 102.400 de angajați, în peste 140 de țări și lucrează cu peste 22.000 de companii partenere. Înființat acum 21 de ani, centrul de dezvoltare SAP din Sofia, SAP Labs Bulgaria, este una dintre diviziile cheie și strategice ale SAP în regiunea SE. În prezent, în companie lucrează peste 1.250 de profesioniști, peste 80% din echipe dedicându-și activitatea serviciilor de tip cloud.