Sărbătorile Pascale, cu lumină şi căldură în suflet!

Pentru creştini, sărbătorile pascale reprezintă un moment de aducere aminte a patimilor Domnului Isus Hristos, care a murit pentru iertarea păcatelor noastre şi pentru a ne oferi darul cel mai de preţ, mântuirea. Învierea Domnului este una dintre cele mai importante şi mai frumoase sărbători ale creştinătăţii. Ea este plină de obiceiuri tradiţionale şi are darul de a aduce familia împreună.

Paştele este miracolul învierii Domnului, este sărbătoarea cu cea mai mare încărcare spirituală şi reprezintă triumful ciclic al vieţii asupra morţii. Este sărbătoarea speranţei, a iubirii, a iertării şi aduce în sufletele credincioşilor lumină, linişte sufletească şi armonie în familie. În zilele de Paşte ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima caldă şi mai deschisă.

Credincioşii fac pregătiri majore pentru a întâmpina aceste sărbători, câteodată cu mult prea mult fast încât uită ce înseamnă de fapt Paştele şi care sunt adevăratele sale simboluri. De multe ori acţiunile noastre sunt greşite, iar tradiţiile şi obiceiurile creionate în mod denaturat ne îndepărtează de realitatea şi de credinţa adevărată în Dumnezeu, ca un păcat de neiertat!

Uneori suntem tentaţi să credem în lucruri trecătoare, să facem anumite gesturi şi să întreprindem acţiuni mai puţin sau deloc ortodoxe, uitând cu adevărat ce înseamnă pentru noi sărbătorile Pascale. Din nefericire, există persoane care în aparenţă cred în Dumnezeu doar pentru a ascunde adevărata faţă. Acesta este marele păcat!

Valea plângerii în care trăim, umbra morţii care ne pândeşte la tot pasul, a întunecat din păcate minţile oamenilor în zilele noastre, iar lumea a ajuns să bâjbâie în întuneric căutând poate o lumină de scăpare.

Şi totuşi, lumina care licăreşte în întuneric se află chiar în inimile noastre. Căutȃnd adevărul, trebuie să ştim care este binele şi care este răul în lumea aceasta și să balansăm pozitiv balanţa. Trebuie să conştientizăm că binele învinge întotdeauna răul, aprinzând lumina adevărului şi credinţei.

Sărbătorile vin şi pleacă, iar noi rămânem cu trăirile. Să nu facem din ele scenarii pentru alţii. Să construim lucruri simple, curate, de suflet, care per total să definească spiritul sărbătorilor, iar sentimentele adevărate să reprezinte elementele care conştientizează sărbătorile pascale în inimile noastre, de credincioşi. Să învăţăm să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi.

Aşadar, să ne facem noi trăirile frumoase, sentimentele nobile şi sufletul de aur! Punându-le într-un surâs, să ne facem împreună viaţa mai frumoasă de sărbători şi nu numai!

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor, dorim să transmitem tuturor colaboratorilor şi partenerilor, dar şi colegilor din presă, Sărbători Fericite şi clipe unice alături de toţi cei dragi!

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să ne aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire şi speranţă! Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare!