Sfaturi utile de sezon: Dieta cu pepene roșu

În prima parte a dietei este recomandat ca timp de 1-2 zile să consumăm doar pepene roşu, care hidratează corpul şi are un efect puternic de detoxifiere. De asemenea, el furnizează fibre care vor menţine senzaţia de satietate.

Putem să-l transformăm şi în suc, mixând bucăţile de pepene roşu în blender. Un  pahar cu suc de pepene roşu are un aport de circa 50 de calorii.

Un truc pentru a folosi pepenele roşu ca să scăpăm de kilograme este acela de a consuma câte o felie de pepene înainte de fiecare masă principală, deoarece acest lucru ne va determina să mâncăm mai puţin, reducând astfel porţiile. Trebuie să optăm pentru pepenele roşu de fiecare dată când ne este poftă de ceva dulce, deoarece fibrele şi dulceaţa lui ne vor satisface nevoia de dulce.

Astfel că după ce consumăm 1-2 zile doar pepene este recomandat să includem şi alimente sănătoase în meniu, iar pe parcursul a două săptămâni vom reuşi să scăpăm de 4-5 kilograme. La micul dejun putem să optăm pentru pepene roşu, iar la gustarea de dimineaţă să includem un iaurt dietetic pentru a asigura un aport de proteine şi saţietate. La masa de prânz trebuie să alegem carnea slabă şi salata sau legume înabuşite.