Sierra își îmbunătățește practicile ESG cu o recunoaștere importantă la nivel internațional

  • Obiectivele pe termen scurt aprobate la nivelul Inițiativei Science Based Targets (SBTi) reprezintă un pas semnificativ pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040.
  • Sierra continuă să fie recunoscută de către GRESB Real Estate Assessment, obținând certificarea Green Star la cel mai înalt nivel.

În contextul provocărilor aduse de tranziția energetică și după ce a definit o serie de măsuri pentru a accelera atingerea obiectivului ambițios de a obține neutralitatea carbonului până în 2040, Sonae Sierra a primit recent o confirmare importantă din partea Science Based Targets Initiative cu privire la obiectivele setate de companie până în 2030, pentru reducerea emisiilor în mai multe sectoare de activitate. De asemenea, compania a primit recunoaștere din partea GRESB și pentru practicile ESG, obținând certificarea Green Star pentru fondurile sale de investiții Sierra Prime și Iberia Coop, consolidând, astfel, valoarea acestora pentru investitori.

Elsa Monteiro, Head of Sustainability în cadrul Sonae Sierra, a precizat: “Aprobarea de către SBTi a obiectivelor noastre pe termen scurt privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030 și certificarea Green Star în clasamentul GRESB sunt un exemplu clar al eforturilor depuse de Sierra pentru a dezvolta activități și un portofoliu mai sustenabile. Sierra continuă să fie un punct de referință în sectorul imobiliar datorită obiectivelor și practicilor sale dovedite.

Science Based Targets (SBTi) este o inițiativă globală care permite companiilor să stabilească obiective ambițioase de reducere a emisiilor în conformitate cu cele mai recente studii climatice, distingând companiile ale căror angajamente sunt aliniate la recomandările Națiunilor Unite și ale Agenției Internaționale pentru Energie. SBTi definește și promovează un set de bune practici bazate pe știință, oferă resurse și îndrumări pentru a reduce barierele în calea adoptării standardelor, evaluează și aprobă în mod independent obiectivele companiilor.

Obiectivele pe termen scurt aprobate de SBTi sunt:

  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu clasificarea 1 și 2 cu 73% pe metru pătrat, până în 2030, comparativ cu anul de referință 2019
  • Reducerea cu 55% pe metru pătrat a emisiilor de gaze cu efect de seră cu clasificarea 3, provenite de la bunurile și serviciile achiziționate, până în 2030 comparativ cu anul de referință 2019
  • Reducerea tuturor celorlalte emisii GES cu clasificarea 3 cu 46,2% până în 2030, comparativ cu anul de referință 2019

Aprobarea obiectivelor pe termen scurt de către SBTi reprezintă un pas important către obiectivul Sierra de a atinge neutralitatea carbonului până în 2040.

Pentru al 14-lea an consecutiv, Sonae Sierra a fost recunoscută de GRESB Real Estate Assessment cu certificarea Green Star, obținând astfel ratingul maxim posibil de 5 stele pentru fondurile Sierra Prime și Iberia Coop în 2022. Vehiculul investițional Sierra Prime continuă să ocupe locul doi în categoria centrelor comerciale din sudul Europei, în timp ce Iberia Coop ocupă în prezent locul trei în aceeași categorie, la nivel european.

Activele Sierra Prime s-au situat cu 20% peste media GRSB și au depășit performanța altor active similare cu 5%, în timp ce performanța activelor Iberia Coop a fost cu 19% mai bună decât media GRSB și cu 3% peste comparativ cu restul participanților.

Anual, GRSB evaluează și compară performanța standardelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) a activelor de real estate din întreaga lume și monitorizează progresul acestui sector în raport cu obiectivele globale de sustenabilitate. Evaluările GRSB sunt determinate de ceea ce investitorii și industria consideră a fi barierele materiale în performanța de sustenabilitate a investițiilor și activelor de real estate, fiind aliniate cu cadrele internaționale de raportare, precum GRI și PRI.

Despre Sonae Sierra

Sonae Sierra este o companie multinațională care are o abordare integrată în industria de real estate, punând accent pe transformarea urbană și inovație. Livrând proiecte în peste 35 de țări, compania administrează în prezent active în valoare de peste 8 miliarde de euro. Strategia de sustenabilitate a Sierra a fost întotdeauna un element de diferențiere și unul dintre principalii piloni ai poziționării companiei în toate domeniile de activitate.

Sierra are o reputație solidă ca expert în soluții de ultimă generație pentru afaceri imobiliare, aducând în același timp plus-valoare societății. Acestea includ crearea de vehicule investiționale personalizate, realizate pe termen lung cu investitori de prim rang; dezvoltarea de spații urbane sustenabile, cu utilizări multiple (spații rezidențiale, de birouri, comerciale, de petrecere a timpului liber); o platformă integrată de servicii imobiliare, precum și un portofoliu gestionat eficient, adaptat cerințelor viitorului.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: www.sonaesierra.com.