Somnul, esenţial pentru calitatea vieţii

O serie de studii realizate recent au demonstrat o corelație strânsă între lipsa somnului și abilitatea noastră de a simţi emoțiile celorlalți. Somnul este fundația pe care se bazează întreaga noastră zi și, desigur, viața noastră. Dacă nu ne odihnim suficient avem parte de tot felul de manifestări stranii, atât fizice cât și mentale.Este adevărat că în ziua de azi, oamenii dorm tot mai puțin pentru a putea face cât mai multe lucruri şi schimbă orele de somn cu cele de muncă iar acest lucru îi afectează profund, atât din punct de vedere al sănătății cât și al productivității.

Abilitatea de a recunoaște expresiile și emoțiile celor din jur joacă un rol esențial în viața noastră. Ne ajută să decidem dacă dorim să interacționăm sau nu cu persoanele din jur și dacă acestea la rândul lor doresc să interacționeze cu noi.Lipsa somnului taie legătura dintre trup și minte din acest motiv cei care raportează un număr scăzut de ore de de somn, sunt mult mai puțin sociabili și mai singuratici. Dacă prietenii ne spun că suntem cam morocănoşi, poate că ar trebui să ne gândim că avem nevoie de un somn bun.

Dacă nu putem face diferența dintre un zâmbet și o încruntare, atunci e foarte probabil că nu ne-am odihnit suficient.De altfel cu cât calitatea somnului cu vise este mai mare, cu atât mai rafinată este percepția expresiilor faciale.Acest lucru demonstrează că somnul cu vise ne re-calibrează busola emoțională şi arată, odată în plus, că somnul este esențial pentru calitatea vieții noastre.