Spark, singurul liceu internațional hibrid din România și Europa de Est, oferă 10 burse de studiu elevilor care practică sporturi de performanță

Spark Hybrid International High School, primul liceu hibrid internațional din România, oferă 10 burse de studiu pentru elevii care practică un sport de performanță, acestea fiind ideale pentru un program de învățare flexibil, care se îmbină perfect cu orele de antrenament. Liceenii au posibilitatea de a alege ce materii își doresc să aprofundeze, în ritmul propriu, indiferent de locație, bursa primită fiind activă pe toată durata ciclului educațional. 

O oportunitate excelentă pentru elevii de liceu, inclusiv pentru cei din clasa a XI-a, care practică un sport de performanță: bursele de studiu Spark acoperă între 30% şi 100% din taxa de şcolarizare pentru până la patru ani de liceu (în funcție de momentul începerii cursurilor Spark). Înscrierea pentru a obține o bursă Spark se poate face pe tot parcursul anului calendaristic, iar elevii pot explora opțiunile de burse disponibile pe site-ul școlii la secțiunea Scholarship for high school students practicing sports – SPARK.

Pentru a fi eligibili la înscriere, aceștia trebuie să cunoască limba engleză la un nivel minim B1, să prezinte o dovadă a practicării unui sport la nivel profesionist, precum și o scrisoare de recomandare de la unul dintre antrenori. Numărul și valoarea burselor acordate sunt stabilite  de Comisia de Burse a Spark Hybrid International High School și sunt acordate candidaților pe baza unor criterii bine stabilite și aplicate echitabil: excelența demonstrată în sport, nivel de limba engleză, testare de aptitudini, detalii financiare. Programul de burse al Spark Hybrid International School este deschis tinerilor de peste 13 ani care întrunesc condițiile de înscriere, fără discriminare de naționalitate, gen, orientare sexuală, rasă sau religie.

Am creat aceste burse de studiu pentru a veni în sprijinul elevilor care își urmăresc visul, dar în același timp își doresc să își continue educația la cel mai înalt nivel, cu o diplomă acreditată la nivel internațional. Elevii au posibilitatea de a alege ce materii vor să studieze, bucurându-se de o programă complexă, pe care o pot accesa oricând și de oriunde. În același timp, bursele Spark Hybrid International High School le oferă multiple avantaje, cu posibilitatea de a învăța într-un mediu internațional, de a beneficia de o perspectivă globală, într-un mediu adaptat nevoilor lor, care le deschide porțile către orice universitate din lume pe viitor”, a explicat Ruxandra Mercea, fondatoare Spark Hybrid High School. 

De la înființarea liceului, anul trecut, au fost oferite 6 astfel de burse de studiu, pentru elevi care practică sporturi de performanță precum baschet, handbal, volei, tenis, rugby sau echitație. Primii câștigători ai burselor Spark sunt Lorenzo Diaconescu (baschet), Casiana Alexa (handbal), Maria Alesia Știrbu (volei), Vanessa Nocaci (tenis), Ioachim Stetca (rugby) și Miruna Medeea Moroșanu (echitație).

Cred că primirea bursei Spark va fi de mare ajutor și îmi va deschide noi oportunități pentru practicarea baschetului, dar și pentru creșterea academică. Mi-aș dori foarte mult să îmi continui visul și cred că abordarea flexibilă și sprijinul oferit de liceu reprezintă soluția potrivită pentru viitorul meu”, spune Lorenzo Diaconescu, elev Spark Hybrid International High School și jucător de baschet la Real Madrid Academy.

De la 11-12 ani am călătorit chiar și câte 10 luni pe an cu tenisul. Inclusiv de sărbători eram la turnee. În timpul liceului mergeam foarte mult la turnee și m-ar fi ajutat să îmi pot susține orele online,  într-o platformă specializată, care să-mi permită să studiez în ritmul propriu. De aceea sunt foarte fericit că Ruxandra Mercea a venit cu această soluție educațională inovatoare. Pe mine simt că m-ar fi ajutat enorm un astfel de program în timpul studiilor”, povestește Patrick Ciorcilă, jucător de tenis și susținător Spark Hybrid International High School.    

Aproape 40 de elevi din țări precum Ucraina, S.U.A, Grecia, Slovenia sau Columbia, s-au înscris în primul an la liceul hibrid internațional Spark. Mai mult de jumătate dintre aceștia urmează cursurile concepute după modelul Cambridge International Examinations (CIE), în timp ce restul s-au transferat de la alte licee sau au ales să aprofundeze materii suplimentare, ce nu sunt disponibile în alte școli, prin programe part-time, care îi ajută să își dezvolte abilitățile pe care și le doresc.

 

Despre Spark Hybrid International High School

Spark Hybrid International High School este un liceu hibrid internațional care operează online și fizic. Pentru a crea comunități globale și a facilita interacțiunea dintre elevi și mentori, Spark se extinde prin centre de studiu zonale care reunesc periodic elevi din fiecare regiune. Echipa de conducere este formată din profesioniști cu experiență în management educațional și având competențe în utilizarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniu. Filozofia școlii este aceea de a ajuta comunitatea de elevi, părinți și profesori sa creasca impreuna.

Spark Hybrid International High School este fondat şi condus de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experienţă în conducerea unei şcoli internaţionale de renume din România, fiind Director Executiv în cadrul Transylvania College. De asemenea, ea este trainer internaţional certificat şi membru activ al G30 Schools, fiind astfel recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori 30 de lideri de şcoli din lume. Mai multe informaţii despre liceul international hibrid Spark sunt disponibile pe site-ul www.spark.school.