Spitalul Wiener Privatklinik a fost inclus în lista celor mai bune spitale din lume în 2021 de către una dintre cele mai prestigioase reviste Americane, Newsweek

Excelenţa medicală i-a adus spitalului Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, distincția One of World’s Best Hospitals 2021. WPK se află printre cele 2,000 de spitale din 25 de ţări incluse în clasamentul celor mai bune spitale din lume, realizat de publicația americană Newsweek în colaborare cu compania globală de cercetare a pieței Statista.

Selecţia a fost realizată pe baza recomandărilor profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajelor de opinie ale pacienţilor şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale. Spitalele premiate se remarcă prin medici distinși, asistență medicală de top și tehnologie de ultimă generație. 

Cu o tradiţie medicală de 150 de ani, Wiener Privatklinik este unul dintre cele mai solicitate spitale din Europa. Anual, aici sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi, dintre care aproximativ 30% sunt pacienți internaționali provenind din peste 20 de ţări, printre care România, Rusia şi Ucraina. Un avantaj unic al WPK este acela de a pune la dispoziţie peste 250 dintre cei mai buni experţi cu renume internaţional, într-o gamă largă de specialităţi medicale.

Spitalul deţine 14 centre de competență, acoperind toate ariile clinice, de la consult și prevenție, diagnosticare şi tratament prin cele mai noi metode, până la intervenții chirurgicale complexe și tratamente inovatoare ale cancerului, realizate în cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai mare centru privat de diagnostic și tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrală și de Est.

„Distincţia primită este o recunoaştere internaţională a standardelor înalte ale serviciilor medicale pe care le oferim în cadrul WPK. Prioritatea noastră este să fim un partener ideal atât pentru pacienții care ne trec pragul, cât și pentru medicii noștri. Pentru a atinge acest obiectiv, îmbinăm competențele în îngrijirea pacientului cu infrastructură de top și un management spitalicesc modern, concentrat pe evoluţia continuă pentru a ne menţine statutul de spital preferat atât al pacienților cât și al medicilor, leaderi în domeniul medical”, a declarat dr. Walter Ebm, CEO al Wiener Privatklinik.

Datorită varietăţii competenţelor şi a expertizei echipei medicale, spitalul poate să asigure o abordare interdisciplinară şi completă fiecărui caz medical, oferind pacientului şanse îmbunătăţite de recuperare. Atât procesul de diagnosticare, cât şi cel de tratament sunt susţinute de dotări şi tehnologie de ultimă generaţie, spitalul având 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație şi un centru de radiologie dotat PET-CT și medicină nucleară. 

În următorii 3-4 ani, managementul WPK are în plan investiţii de 40 de milioane de euro dedicate extinderii capacității spitalului atât pe partea de spitalizare continuă cât și pe partea de spitalizare în regim de zi – dedicată oncologiei și chirurgiei minim invazive.

„Suntem încântaţi să fim oficial și independent cotați ca Unul dintre Cele Mai Bune Spitale din Lume, întrucât aceasta ne reconfirmă mulţumirea şi încrederea pacienților în nivelul excelent al îngrijirii medicale pe care le primesc în spitalul nostru. Datoria echipei noastre este de a oferi tuturor pacienţilor suportul necesar, pentru ca aceștia să beneficieze de cei mai buni experți medicali pentru cazul lor și de îngrijire medicală personalizată”, a adăugat Ema Hafner, Directoarea Departamentului de Marketing & International Business al WPK.

În această perioadă, serviciile spitalului Wiener Privatklinik din Viena pot fi în continuare accesate. Prin documentația specială pusă la dispoziție de spital pacienților internaționali, aceștia nu intră în carantina impusă.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă pentru deplasarea la Viena prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara. De asemenea, pentru a face mai ușoară comunicarea cu specialiștii noștri, avem implementată platforma de consultații video online WPK Online Healthcare Center, unde sunt disponibile peste 25 de specialităţi medicale.

 

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 14 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înființat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 250 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.