Statutul de OM adevărat este cea mai de preţ distincţie!

Omenia reprezintă un cumul de calităţi care conferă cea mai importantă titulatură, cea de OM adevărat şi totodată, cea mai rară titulatură a zilelor noastre, cea pe care personal o respect cel mai mult. Deşi pare firesc să reprezinte fiinţa umană, mulţi tânjesc după alte titulaturi şi au uitat cât de important este să trăieşti dovedind omenie. Degeaba înşirăm diplome şi alte merite dacă nu mai cunoştem în profunzimea şi în adevăratul sens semnificaţia cuvântului OM.

Concluzia tristă la care ajungem din ce mai des este că suntem înconjuraţi de multe fiinţe şi puţini oameni. Calităţile care stau la baza omeniei sunt bunătatea, caracterul frumos, cinstea, corectitudinea, educaţia şi bunăvoinţa.Omul adevărat este întotdeauna un suflet frumos care luptă pentru a păstra şi a face această lume mai frumoasă şi mai bună. Dar, din păcate, puţini mai înţeleg adevăratele valori şi mai luptă pentru scopuri nobile. Egoismul şi lăcomia au transformat această lume în lupte pentru putere, succes şi bani, folosind ca arme non-valorile şi degradarea umană.

Din păcate omenia se pierde atunci când sufletul ofilit în interior şi schilodit prin diverse mijloace necinstite. Nicio şcoală din lume care ajută la construirea unui om ca formă de educaţie, nu poate certifica omenia. Inteligenţa fără caracter, ca un  dezodământ trist nu reprezintă nimic. Folosirea inteligenţei în mod distructiv inhibă calitatea de OM  pentru că nu strălucirea minţii este cea face ca lucrurile să funcţioneze, ci trăirea interioară curată. Aceasta abordare lăuntrică face diferenţa şi trecerea de la o simplă fiinţă la cea de OM.

În opinia mea auto-educaţia, respectul, cinstea şi bunătatea sunt elemente definitorii în slujba frumosului şi omeniei. Dacă iertăm, iubim necondiţionat şi nu ignorăm nici răul şi nici binele din jurul nostru vom primi  statutul de OM adevărat, cea mai de preţ distincţie. Caracterul este nivelul la care se ridică sau coboară un om. Astfel putem vorbi de măreția sau josnicia umană. Omenia presupune un caracter frumos definit prin dreptate, care dăinuie indiferent de context şi timpul care trece.

O viaţă de succes nu înseamnă o carieră strălucitoare, ci un caracter care străluceşte. Sunt onorată că în existenţa mea am întâlnit oameni adevăraţi care au strălucit şi au lustruit urmele lăsate de exemplele mai puţin fericite, echilibrând balanţa valorică.

Tuturor le doresc un an nou cu sănătate, cu realizări  frumoase şi experienţe profesionale de succes alături de oameni adevăraţi!