Workshop „Soluții științifice inovatoare în agricultură de la Romchim Protect”, ediția a 8-a, 2021

Producătorul și furnizorul de soluții chimice inovante Romchim Protect a organizat la sediul companiei din Filipeşti, judeţul Bacău un workshop dedicat informării mass-mediei și instruirii fermierilor cheie privind portofoliul propriu de produse pentru agricultură, noile tehnologii de cultură disponibile în sfera fertilizării de specialitate și a constituit lansarea oficială a Campaniei de Primăvară 2021. Bucurâdu-se de continuitate, workshopul s-a aflat în acest an la cea de a opta ediție.

Evenimentul a fost deschis de Fondatorul societății, domnul Ion NECULCEA, principalul responsabil cu activitatea de cercetare, inventică și inovare. Cu acest prilej, Romchim Protect a transmis pieței un puternic mesaj privind importanța crucială a agriculturii în strategia companiei, alături de aviație (degivranţi), FMCG – dezinfectanți și materialele de construcții. Acest mesaj a fost constituit din următoarele elemente:

1. Lansarea parteneriatului strategic cu Smart Agricultural Services (SAS), firma de distribuție de inputuri agricole condusă de Marius GÎRBEA, către care Romchim Protect a externalizat efortul de promovare și comercializare a portofoliului de soluții dedicate fermierilor. Marius GÎRBEA a prezentat produsele cheie, precum și primele rezultate tehnice convingătoare înregistrate în ferme cu produsele nou lansate.

2. Compania Romchim Protect a anunțat intrarea în topul select și exclusivist al producătorilor furnizori integrați de soluții de nutriție vegetală din România, dispunând în portofoliu atât de fertilizanti solizi, cât și foliari, precum și de biostimulatori de concepție proprie. Acest acces va fi amplificat și de mărirea semnificativă a capacității proprii de producție de îngrășăminte solide granulate hidrosolubile, printr-o investiție în valoare de 4,5 milioane de euro ce va fi realizată începând cu anul 2021.

3. A fost lansat și prezentat îngrășământul solid granulat hidrosolubil inovant AzoSulf cu o formula originala NPK 30-0-0 plus 15% sulf și 7% carbon. Produsul este realizat din ingrediente de cea mai bună calitate, la standarde de puritate specifice industriei alimentare. El este destinat în principal culturilor mari, floarea soarelui, rapiță și cereale. Inovația centrală a produsului constă și în integrarea tehnologei GeMIX constând într-un biostimulator proprietar și inovant menit să mobilizeze în nutriția plantelor fosforul indisponibil din punct de vedere fizico-chimic, dar prezent în cantități suficiente în solurile din România.

4. O altă premieră a fost prezentarea mărcii umbrelă pentru soluțiile agricole ale companiei sub numele « Agrisol – High Quality Fertilizers », precum și sloganul comercial global « Nutriția plantelor pe bune » sub care vor evolua împreună Romchim Protect și SAS începând din acest moment.

5. Nu în ultimul rând, compania a prezentat și primele două produse aprobate de leaderul mondial al ecocertificarii, EcoCert, în speță fertilizantul solid hidrosolubil EcoMax Equilibrium (cu o formula NPK 0-15-15 + 15% calciu) și biostimulatorul agricol pe bază de aminohumat Rerum Eco. Aceste două produse sunt destinate agricultorilor români de pe segmentul bio, atât pentru cultura mare cât și pentru culturile horticole, acest segment aflandu-se într-o expansiune exponențială în ultimii ani la noi în țară la cererea consumatorilor interesați de hrană sănătoasă.

În sinteza, compania își declina leadershipul pe următoarele coordonate:

  • un flux constant de produse inovante, create că urmare a feed-back-ului critic primit de la fermierii beneficiari;
  • oferirea de consultanță tehnică și personalizarea formulelor produselor în funcție de realitatea pedo-climatică și agro-tehnică a fiecărei ferme;
  • principalul promotor în România al tehnologiei de fertilizare lichidă cu macro și micro-elemente prin injectare în sol;
  • sensibilizarea și educarea fermierilor români în materie de disponibilitate efectivă prin solubilizare superioară a macro și micro-elementelor din fertilizanţii folosiți;
  • singurul furnizor de fertilizare vegetală cu capacități reale de delicvescență, adică disponibilizarea elementelor nutritive blocate aflate în sol (de exemplu fosforul);
  • specialistul de necontestat al biostimulării auxinice.

Alături de decidenţii enumerați mai sus, în cadrul evenimentului a fost prezent un public reprezentativ constituit din echipa de vânzări a SAS, fermieri cheie din România și Republica Moldova reprezentând peste 50.000 ha și presa agricolă și generalistă, centrală și locală.

Evenimentul s-a încheiat cu vizita edificatoare a capacităților de producție ultra-moderne ale firmei, ocazie cu care au putut fi văzute și primele șarje din produsul AzoSulf produse pentru agricultorii care l-au comandat deja și îl vor aplica în primăvăra acestui an.

Romchim Protect este un producător roman industrial cu capital privat integral, specializat în concepția și producția de soluții chimice inovante de cea mai buna calitate, activ pe piață din Romania și străinătate încă din anul 1998. Mai multe detalii privind societatea: https://romchimprotect.ro/