Wizz Air implementează măsuri adiţionale de igienă pentru a asigura sănătatea pasagerilor şi echipajelor

Începând cu data de 1 mai, operatorul aerian Wizz Air a anunţat că, implementează măsuri adiţionale de igienă pentru a asigura sănătatea pasagerilor şi echipajelor.

Ca parte a măsurilor de protecţie, pasagerii vor trebui să efectueze operaţiunile de check-in şi să efectueze orice achiziţii de servicii online (cum ar fi plata pentru bagaje suplimentare), pentru a reduce interacţiunea neesenţială la aeroport.

De asemenea, oficialii Wizz Air recomandă utilizarea punctelor autonome de predare a bagajelor – acolo unde sunt disponibile – şi verificarea rapidă de securitate pe aeroporturi pentru a creşte şi mai mult distanţarea fizică în etapa premergătoare îmbarcării. În plus, pasagerii sunt rugaţi să adopte noile reguli de distanţare fizică atât în timpul îmbarcării, cât şi al debarcării, potrivit comunicatului de presă al companiei.

„Deşi filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează 99,7% dintre virusurile şi bacteriile din aerul din cabină, echipajul, precum şi pasagerii vor avea obligaţia să poarte măşti pe tot parcursul zborului. Echipajul de cabină va distribui şerveţele de igienizare fiecărui pasager, în timp ce eliminarea revistelor de la bord şi încurajarea plăţii cu mijloace contactless în timpul cumpărăturilor la bord sunt măsuri introduse pentru minimizarea contactului fizic. Pe zborurile unde gradul de încărcare permite, echipajul va supraveghea distanţarea locurilor între pasageri. Wizz Air va continua programul său de curăţenie zilnic strict pentru toată flota în exploatare, toate aeronavele fiind dezinfectate peste noapte, în conformitate cu instrucţiunile oficiale”, se menţionează în comunicat.

Wizz Air a anunţat că este pregătită să-şi reia operaţiunile de zbor după ridicarea actualelor restricţii de zbor.  În ultimele 12 luni, un număr de 40 de milioane de pasageri au ales să călătorească cu avioanele operate de companie.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321, una dintre cele mai tinere flote din lume şi oferă mai mult de 710 rute din 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări.