ASSA ABLOY – Creștere cu 10% a cererii de sisteme de control acces touchless în contextul pandemiei

  • Soluțiile pentru monitorizarea numărului de persoane dintr-o încăpere, tot mai accesate pe piața locală
  • Sistemele ce transmit alarme când se depășește un anumit număr de persoane într-o încăpere, ideale pentru gestionarea distanțării sociale
  • Control acces digital, automatizări pentru uși, mânere antibacteriene sau de tip no-hands – opțiuni pentru revenirea în siguranță la birou

Sistemele de control acces fără contact (touchless) câștigă tot mai mult teren, mai ales în contextul nevoii de securitate în peisajul pandemic actual, potrivit ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces. Astfel, datele companiei arată că, de la declanșarea crizei sanitare generate de Coronavirus, cererea pentru astfel de produse a crescut cu cca. 10%.

„În contextul în care încă ne luptăm cu pericolele determinate de COVID-19, companiile caută soluții care să asigure o revenire la un mod de lucru normal și în deplină siguranță pentru angajați, colaboratori sau clienți. Astfel, siguranța în spațiile publice și mai ales în cele de birouri a devenit o prioritate pe piața locală. În acest sens, o mare parte dintre companii se îndreaptă către soluții de control al accesului fără contact, dar și către sisteme care să permită localizarea persoanelor dintr-un anumit spațiu și, astfel, gestionarea optimă a vizitatorilor”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Potrivit afirmațiilor sale, principalele categorii de produse și servicii ce pot asigura un mediu de lucru sigur din punct de vedere al contextului pandemic sunt sistemele de control acces digitale, automatizările pentru uși, mânerele antibacteriene sau cele de tip no-hands, dar și sistemele de monitorizare a accesului în timp real.

„Dacă anterior pandemiei sistemele de automatizare sau cele de monitorizare ale accesului prezentau interes pentru clienții noștri, mânerele antibacteriene sau cele no-hands nu erau la fel de accesate. Începând de anul trecut am observat însă o creștere a cererii pentru toate aceste categorii și, per total, estimăm un avans cu 10% al vânzărilor de sisteme de control acces fără contact în această perioadă”, a mai spus reprezentantul companiei.

Acesta a subliniat că, principalele industrii care apelează astăzi la astfel de produse sunt cea medicală, și cea a clădirilor de birouri, acestea fiind principalele zone în care răspândirea virusului Covid-19 reprezintă un real pericol. De asemenea, un interes crescut pentru sistemele de control al accesului touchless există și în industria hotelieră, cât și în unitățile de învățământ.

„Revenirea la un stil de viață normal, în care să nu mai fim nevoiți să ne distanțăm social și să putem interacționa poate fi atinsă și prin utilizarea celor mai noi inovații tehnologice. Astfel, organizațiile din toate industriile apelează tot mai mult la sistemele ce asigură un control al numărului de vizitatori într-un anumit spațiu”, a mai afirmat Florin Tihulcă.

Un astfel de sistem este SMARTair Wireless Online, aflat în portofoliul ASSA ABLOY România, ce asigură un control și o monitorizare a accesului în timp real, indiferent de dimensiunea locației. Acesta presupune instalarea unor dispozitive Wi-Fi pe toate ușile de acces cu credențiale precum cartele sau dispozitive mobile. În momentul accesului unei persoane ce folosește un element de autentificare, comunicarea dintre dispozitivele wireless și software-ul sistemului sunt automatizate și criptate prin intermediul hub-urilor de comunicare. Fiecare hub gestionează până la 30 de uși pe o rază de 30 de metri. Prin intermediul SMARTair Wireless Online, administratorii de securitate pot actualiza sau respinge drepturile de acces wireless, pot genera înregistrări de audit în timp real pentru orice încuietoare din organizație sau pot deschide ușile de la distanță. În felul acesta, poate fi monitorizat în timp real numărul de persoane ce intră sau ies dintr-o incintă.

„Complementar cu SMARTair Wireless Online, organizațiile pot integra și sistemul Bluevision. Acesta este un serviciu Bluetooth de monitorizare a spațiilor pentru suprapopulare. Bluevision poate fi integrat în orice încăpere și numără câte persoane se află într-un spațiu. Mai mult de atât, se pot seta alarme atunci când se depășește un număr maxim stabilit și acesta are capacitatea de a detecta persoane chiar dacă ele au intrat într-o încăpere fără să utilizeze cardul de acces”, a subliniat Florin Tihulcă.

O altă tehnlogie ce poate asigura revenirea la birou în siguranță este cea de acces cu telefonul mobil. Astfel, prin sisteme precum cu SMARTair® Openow™ cardurile de acces sau cheile pot fi înlocuite de coduri de acces direct de pe telefonul mobil. Utilizatorii pot stoca mai multe chei într-o singură aplicație, fără a mai fi nevoiți să aștepte la coadă la recepție pentru înregistrarea sau primirea unui card de acces temporar de vizitator.

De asemenea, o altă inovație ce poate avea impact în limitarea transmiterii virușirilor sunt sistemele de automatizare a ușilor. Cu un sistem de deschidere simplu, automat sau fără atingere, se poate intra sau ieși fără a atinge mânere, apăsa butoane sau întrerupătoare, ușile deschizându-se și  închizându-se singure la trecerea prin spațiul acestora.

„Suprafețele de contact ale ușilor reprezintă un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriilor și a virușilor. Astfel, soluțiile de acces hands-free sunt ideale în contextual actual – mânere antibacteriene, automatizări, acces mobil cu smartphone-ul”, potrivit reprezentantului companiei.

Pentru a preveni atingerea suprafețelor contaminate, ASSA ABLOY propune sisteme de deschidere a ușilor cu brațul sau piciorul, dar și mânerele igienice sau antibacteriene. De asemenea, accesul cu orice dispozitiv mobil, precum smartphone sau smartwatch, este o soluție eficientă în contextual actual.

 

Despre ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicate satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 47.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din Româniaîn 1998, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu success pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.