BSTDB crește finanțările pentru IMM-urile din România prin leasing finanaciar  

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre își extinde sprijinul pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din România, printr-o facilitate de leasing de 20 milioane EUR către Garanti BBVA Leasing. Finanțarea va permite companiei să onoreze cererea IMM-urilor românești privind achiziționarea de echipamente, utilaje și vehicule. Noul împrumut este al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing și BSTDB, Garanti BBVA Leasing fiind partener de încredere al băncii din 2014.

BSTDB estimează că finanțarea acordată va ajunge la peste 200 de companii, contribuind astfel la generarea de noi locuri de muncă și la creșterea competitivității și a capacității de export a economiei românești.

„BSTDB își păstează angajamentul de a sprijini piața de leasing din România și suntem încântați să continuăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing. Această nouă finanțare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru finanțarea IMM-urilor, ajutându-le să depășească încetinirea economică și spijinindu-le recuperarea, într-un moment în care implicațiile unui credit sunt încă serioase din cauza pandemiei”, a declarat Hasan Demirhan, vicepreședintele BSTDB. “Această finanțare este, de asemenea, o mărturie puternică a rolului băncii în sprijinirea investițiilor transfrontaliere regionale și suntem mândri să ne unim forțele cu grupul Garanti în perioade de instabilitate economică”.

“Sprijinirea nevoilor clienților noștri este prioritatea numărul unu a Garanti BBVA Leasing, motiv pentru care suntem foarte încântați să continuăm parteneriatul nostru de lungă durată cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, prin acest al treilea acord. IMM-urile reprezintă un segment important al economiei românești și dorim să fim în continuare un partener de bază și de încredere, susținându-le în dezvoltarea proiectelor și afacerilor. Am dovedit clienților noștri că le suntem un partener pe termen lung și că aceștia se pot baza pe noi, inclusiv în perioade dificile”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

 

Înființat în 1998, Garanti BBVA Leasing (marca sub care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) este un furnizor de leasing financiar axat pe IMM-uri, cu sediul central din București și șase birouri de leasing din toată țara. Compania a acordat finanțări în valoare de peste 1 miliard de euro în sistemul de leasing, de la înființarea sa.

Garanti BBVA Leasing face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Consumer Finance. Garanti BBVA Group România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

 

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bstdb.org.