Lemon Office Design semnează design-ul lobby-ului de la Centrul Țiriac

Înființată de Cristina Căpitanu și Elena Oancea, compania Lemon Interior Design s-a remarcat prin servicii integrate de design de top și management al amenajărilor interioare, atât pe segmentul rezidențial de lux, cât și pe cel office. Cel mai recent proiect ce stă sub semnătura diviziei office a companiei, Lemon Office Design, este design-ul lobby-ului de la Centrul Țiriac, clădire de birouri situată în nordul Capitalei, în zona Herăstrău, pe Șoseaua Nordului nr. 24-26.

Proiectul de amenajare interioară pentru spațiile de la parter ale clădirii a durat aproximativ 3 luni, timp în care echipa Lemon Office Design și-a pus propria amprentă, recognoscibilă și inconfundabilă, asupra acestui spațiu. Lobby-ul Centrului Țiriac a fost reamenajat într-o notă modernă și elegantă, cu linii clasice, minimaliste, dar primitoare, pentru a aduce o nuanță cosmopolită intrării în clădire. În completarea conceptelor de design au venit nuanțele alese, iar paleta de culori în tonuri neutre s-a îmbinat cu accente îndrăznețe și piese de mobilier deosebite, în jurul cărora se concentrează personalitatea spațiului. Elementele vii de decor, precum plantele exotice, sunt accentele ce dau o notă caldă ambientului.

,,Proiectul de amenajare a lobby-ului clădirii de birouri Țiriac a fost o provocare pentru întreaga echipă Lemon. Conceptul propus este unul modern, actual, cu accente minimaliste și culori neutre. Este un proiect care se înscrie în linia de design office pe care compania noastră a imaginat-o, aceea a unui spațiu care nu este doar funcțional, ci are și puternice valențe estetice și contribuie la crearea unui ambient de lucru primitor, plăcut ochiului, prietenos pentru cei care își desfășoară activitatea zilnică acolo”, a declarat Elena Oancea, co-fondator Lemon Interior Design.

Compania a intrat pe piața amenajărilor de birouri în anul 2019, odată cu lansarea diviziei office. Aceasta are ca obiectiv soluțiile complete de proiectare, design și implementare pentru configurarea spațiilor de birouri într-un mod personalizat. Compania abordează un stil unic de amenajare în ceea ce privește spațiile de lucru, căci se remarcă prin proiectarea unor spații-concept, cu o nouă abordare în care biroul își transcende funcționalitatea tipică și devine un loc cu personalitate. În viziunea Lemon, design-ul, elementele cu impact vizual și normele estetice se împletesc cu rigorile specifice unui mediu de lucru, adaptate acum eficient noilor reguli și nevoi de lucru dictate de pandemie.

Printre cele mai cunoscute și spectaculoase proiecte gândite și implementate de către Lemon Interior Design se numără spații de birouri moderne, care integrează soluții pentru era post-covid, dar și lobby-urile unor clădiri iconice din București, precum One Herăstrău Park sau One Charles de Gaulle și o serie de apartamente și penthouse-uri realizate la standarde internaționale. Din 2004 și până în prezent, Lemon a ajuns la un număr impresionant de proiecte rezidențiale, atât în țară cât și peste granițe, definindu-și obiectivul de a modela conceptul de lux într-un mod blând, adaptat personalității fiecăruia.

Lemon Interior Design este câștigătorul premiilor internaționale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru reședință privată în cadrul unui complex One; ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft; ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. Compania a mai câștigat în 2015 premiul ”Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux și „Cel mai bun design pentru un spațiu de locuit” în 2014, la Gala Premiilor Elle Decoration Design.