Catherine Lamboley, noul Director al Diviziei Plant Care a Grupului Olmix

Grupul Olmix își continuă planul strategic 2021-2025 cu numirea doamnei Catherine Lamboley în funcția de Director al Diviziei globale Plant Care.

Aceasta se va implica activ in sprijinirea desfășurării și consolidării poziției Grupului pe piața biostimulatorilor pentru sol și plante, astfel încât să ofere instrumente concrete și eficiente actorilor cheie din mediul agricol: fermieri, distribuitori, producători și terți – în întreaga lume. Ea va susține dezvoltarea internațională și vizibilitatea soluțiilor tehnologice ecologice, care sunt profitabile pentru fermier și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Catherine Lamboley contribuie la dezvoltarea Grupului, atât prin cunoștințele dobândite în cei 25 de ani în mediul agricol, cât și prin experiența sa în lumea afacerilor acumulată prin diferitele funcții pe care le-a ocupat (management general, vânzări, marketing, lanț de aprovizionare și finanțe).

În calitate de membru al Comitetului executiv al Grupului, se subordonează Directorului General, dl Jean-Christophe Juilliard.

Biostimulatorii răspund unui management integrat al plantelor și acționează asupra solului și plantelor, permițând obținerea unui echilibru între performanțele economice și cele de mediu. Gama de produse Olmix Plant Care, demonstrată în mod eficient prin testări efectuate în întreaga lume și cu soluții personalizate, oferă astfel răspunsuri la provocările de durabilitate și profitabilitate cu care se confruntă partenerii și clienții noștri ce se ocupă cu gestionarea culturilor la scară largă, facilitând de asemenea și culturile de fructe și legume.

“Problemele alimentare și climatice au o mare importanță pentru mine și sunt convinsă că aceste noi tehnologii alternative, mai sănătoase pentru mediu și care răspund așteptărilor lumii și mediului agricol, vor accelera transformarea agriculturii pentru a realiza o producție mai durabilă și mai rezistentă”, spune Catherine Lamboley“Olmix împărtășește această viziune și are toate atuurile pentru a oferi soluții inovatoare și eficiente tuturor jucătorilor din lumea agricolă, atât datorită cercetării și dezvoltării unice, cât și a proceselor, având o prezență internațională puternică, o gamă largă de produse adaptate fiecărei nevoi, personal calificat și angajat în toate procesele care promovează colaborarea și inteligența colectivă pentru a face față provocărilor comune.”

Jean-Christophe Juilliard subliniază că sosirea doamnei Catherine Lamboley “ilustrează ambițiile puternice ale Grupului de a dezvolta Divizia Plant Care, pentru care avem soluții inovatoare, în conformitate cu așteptările unei piețe în continuă schimbare. Metodele de producție agricolă evoluează și conduc la o nevoie crescândă de soluții alternative pentru sol și pentru plante, în întreaga lume și pentru multe culturi. Experiența și cunoștințele doamnei Catherine Lamboley despre problemele producției agricole internaționale vor permite Grupului să dezvolte și să promoveze noile noastre soluții pentru a ajuta sectorul vegetal să dezvolte metode de producție în beneficiul tuturor părților interesate.”

 

Despre Olmix

Grupul Olmix este specializat în dezvoltarea de soluții tehnologice provenite din surse ecologice pentru a sprijini tranziția ecologică a metodelor de producere și cultivare. Ambiția sa este de a găsi un echilibru între îmbunătățirea profitabilității tuturor părților interesate din agricultură și conservarea mediului prin utilizarea unor soluții durabile și fără impact asupra acestuia.

Soluțiile Olmix ale Diviziei Plant Care vizează 3 factori cheie în producția de culturi: dezvoltarea fertilității solului și întărirea rezistenței acestuia, îmbunătățirea capacității plantelor de a avea acces la apă și minerale și întărirea rezistenței culturilor în fața factorilor de stres.

Olmix are o cifră de afaceri de 155 M € și 650 de angajați în 36 de filiale din lume. Grupul deține 14 situri industriale, inclusiv o biorafinărie specializată în prelucrarea algelor și 4 uzine ce susțin activitatea Diviziei Plant Care, aceasta din urmă având o cifră de afaceri totală de 36 milioane EUR.