COSMETIC PLANT estimează o cifră de afaceri de aproximativ 13 milioane de lei în 2021

COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 11,3 milioane de lei și anticipează o creștere cu 15% pentru 2021, menținând, astfel, trendul ascendent înregistrat în ultimii ani.

Potrivit companiei clujene, creșterea afacerilor va fi sprijinită de noi investiții în tehnologie, precum și prin lansările de produse noi care vor completa gamele deja existente, fusion și essential.

Suntem optimiști în privința anului în care tocmai am intrat, credem că produsele noastre vor fi în continuare apreciate de consumatori. Deși anul precedent a fost unul plin de provocări, am urmat cu neștirbită consecvență planul nostru strategic, iar rezultatele înregistrate ne confirmă eficacitatea lui. Ne bucurăm foarte mult să constatăm că produsele românești sunt din ce în ce mai căutate și mai apreciate de oameni și suntem convinși că produsele noastre, pe care calitatea lor le recomandă, vor câștiga din ce în ce mai mult teren în segmentul nostru de consum. 2020 fiind un an în care mișcarea a fost limitată, a fost naturală migrarea consumatorilor către online. Astfel, media lunară a vânzărilor din segmentul online a crescut cu 73%, comparativ cu 2019”, a declarat Susana Laszlo, Director General COSMETIC PLANT.

Printre factorii principali care au contribuit la afacerile din 2020 se numără și succesul produselor din gama fusion, care, la un an de la lansare, au reprezentat 20% din totalul vânzarilor din categoria de produse de îngrijire a tenului. Totodată, creșterea a fost impulsionată și de extinderea distribuției în lanțurile de magazine Kaufland.

 

Produsele consacrate, printre cele mai vândute în 2020

Potrivit companiei, gamele clasice de produse, ce se regăsesc în gama essential – cu gălbenele, cătină, miere, argan, coenzima Q10 și ceai verde – rămân în continuare în preferințele consumatorilor din 2020, dar aceștia s-au arătat interesați și de produsele din gama Vitamina C TETRA – fiolele cu vitamina C și seturile de îngrijire SKIN BOOST, adaptate grupelor de vârstă 30+, 40+ și 50, dar și de noile produse din gama fusion, care a înregistrat un succes foarte mare în primul an de la lansare.

„Acest lucru ne întărește încrederea în direcția de dezvoltare și repoziționare pe care am pornit, demonstrându-ne clar că există o dorință a consumatorilor de a căuta produse ce au la bază ingrediente inovatoare, demonstrate stiințific, premiate și recunoscute internațional. De asemenea, având în vedere contextul pandemic și nevoia generată de acesta, igienizanții – gelul și loțiunea au fost la mare căutare în rândul clienților COSMETIC PLANT”, a completat Susana Laszlo.

Produse noi lansate în 2020

Creșterea vânzărilor a fost impulsionată și de produsele noi lansate anul trecut. Astfel, portofoliul Cosmetic Plant a fost extins cu alte 18 produse: gama OZON Sun Care, ce conține creme și emulsii de protecție solară bazate pe un ingredient inovator – uleiul de măsline ozonizat; fiole cu 6% acid hialuronic 4D; fiole cu vitamina C Tetra + seturi de îngrijire SKIN BOOST cu Vitamina C Tetra; ape micelare și produsele care au completat gama Body Care: gel și loțiune igienizantă pentru mâini.

Chiar dacă 2020 a fost un an atipic și plin de provocări, compania clujeană a obținut și o nouă recunoștere a muncii depuse și a calității produselor. Produsele premiate fac parte din gama nouă fusion – medalia de aur pentru Serul antirid concentrat cu acid hialuronic 4D și medaliile de argint pentru Crema hidratantă matifiantă cu canabidiol și Crema antirid revitalizantă cu Olea Vitae, oferite de către Institutul Internațional al Calității, Monde Selection Bruxelles.

 

Despre COSMETIC PLANT

Cu o tradiție de aproape 30 de ani, COSMETIC PLANT este unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România. Compania a fost înființată în 1991 la Cluj-Napoca de către farmacista Ileana Mester, iar acum este condusă de fiica ei, Dr. Susana László.

În perioada 2012-2020, COSMETIC PLANT a urcat pe podiumul World Quality Selections, cel mai important concurs internațional de calitate a produsului din lume organizat de către Monde Selection, unde a obținut în total 12 premii internaționale.

Compania este prezentă la nivel național în rețelele Auchan, Carrefour, Cora – România Hypermarche, Kaufland, DM DrogerieMarkt, Mega Image, Farmacia Tei și alte lanțuri de farmacii, Plafar și magazine naturiste din țară și în diverse farmacii independente.

În prezent, portofoliul COSMETIC PLANT include peste 140 produse ce se pot achiziționa și de pe magazinul online al producătorului – www.cosmeticplant.ro.