Cegeka își deschide birou în Moldova

Furnizorul european de soluții IT Cegeka își deschide birou în Moldova. În cadrul noii locații din capitala Moldovei, Chișinău, lucrează deja cinci angajați. În următorii ani, se are în vedere creșterea numărului de angajări la 200.

„Deschiderea noului Cegeka Service Center în Moldova ne va ajuta să ne dezvoltăm în continuare în Europa de Est. Vedem noul birou din Chișinău ca o extindere locală a birourilor noastre din România ”, spune Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

„În următorii ani vom recruta 200 de persoane. Căutăm specialiști în dezvoltare de software, gestionarea infrastructurii IT, inginerie în cloud, DevOps, ingineria automatizării și știința datelor ”, spune Tom De Vos, Director Nearshore la Cegeka. „Cegeka este în prezent deja un angajator important în România. Ne dorim să devenim un angajator de top și în Moldova ”, menționează Tom De Vos.

Cegeka activează în România de mai bine de 15 ani și are peste 600 de angajați. „Deschiderea unui nou birou în țara vecină, Moldova, înseamnă o consolidare a poziției noastre în regiune. De asemenea, reprezintă susținerea angajamentului nostru de a dezvolta Cegeka în continuare ca și companie europeană apropiată de clienții săi. Importanța acestui aspect a crescut și mai mult în timpul pandemiei COVID-19 ”, explică Bijnens.

„Din cauza crizei corona, procentul desfășurării activităților prin telemuncă a crescut considerabil în ultimele luni. Ca urmare și suportul oferit companiilor se realizează mai des de la distanță și de asemenea, din așa-numitele locații ”nearshore”. Locația digitală securizată pe care o folosim intern pentru desfășurarea activității ne permite să continuăm să oferim suport clienților din locații nearshore”, concluzionează De Vos (foto jos).

Despre Cegeka Romania

Cegeka este un furnizor european de soluţii IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, cât și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence / Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka îşi ajută clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și evoluţie în cloud, oferind soluţii care au un impact real asupra business-ului clienților.

Cegeka are peste 600 de angajați în Romania și Moldova, fiind prezentă pe piața românească din 2004 și acoperind servicii de software development și infrastructură IT.