Cristian Onețiu a premiat cei mai buni antreprenori la prima ediție a Galei de Excelență Scale-UP 1000

Virgil Ianțu, Florina Onețiu și Doru Dima, printre invitații speciali ai evenimentului

Să fii antreprenor în 2021 este cu siguranță o provocare, accentuată de anul pandemic ce a pus la încercare multe domenii din business. Există însă și antreprenori care au reușit să facă ceea ce în domeniu se numește scale-up, cu alte cuvinte sa-și crească business-ul. Un teritoriu pe care Cristian Onețiu îl stăpânește și pentru care a și conceput, acum trei ani, programul Scale-UP 1000, primul din România dedicat educației antreprenoriale și formării celei mai mari comunități de business. La începutul acestui an, Onețiu a marcat această aniversare prin Gala de premii Scale-UP 1000, eveniment desfășurat online, care a avut scopul de a premia excelența participanților la program și rezultatele obținute de aceștia într-unul dintre cei mai dificili ani pentru antreprenoriat, 2020.

Invitații galei, antreprenori din țară, cât și din străinătate, s-au întâlnit în cadrul acestui eveniment „cu ușile închise” și cu Virgil Ianțu, care a vorbit despre importanța aparițiilor publice și a brandului personal, dar și cu Florina Onețiu, business coach, antreprenor, advisor și consultant de marketing care a împărtășit din experiența sa acumulată la studiile de specializare de la universități internaționale de prestigiu. Psihologul Doru Dima, CEO al companiei Great People Inside, selectată pentru a doua oară consecutiv printre primele 10 firme de evaluare din lume, a vorbit antreprenorilor despre scalarea joburilor și importanța măsurării indicatorilor predictori de performanță la angajare, dar și despre importanța zonei de confort și a stării de wellbeing a angajaților, un concept tot mai prezent în câmpul muncii post-pandemie.

Pe lângă premierea celor mai performanți antreprenori din program, Onețiu a anunțat și noutățile pentru anul 2021, când comunitatea Scale-UP 1000 va susține 5 cauze sociale importante pentru România, prin donații. Primele trei domenii au fost stabilite din zonele de: sănătate – „Fundația Mihai Neșu”, educație și consiliere psihologică a tinerilor – „Asociația ProActa Edu” și prevenire a abandonului animalelor de companie – Asociația „Global Pet Savers”. Cristian i-a încurajat pe antreprenori să susțină aceste cauze, anunțând că el a făcut deja o primă donație de 1.000 de euro către zona de educație.

Premiile și diplomele acordate au inclus mai multe categorii și topuri, printre care s-au numărat: „Best Scale-UP Student” (Benchea Gabriel), „Best Scale-UP Ambassador” al programului (Stănuleț Matei), „Best Turnaround” (Alin Vlad) – cele mai bune exemple de reorganizare business, cu succes în 2020, „Best Operațional Exit” (Spînu Marian), Top „Best New Job Creator 2020” (Bobeică Petru, Priscorniță Cătălin și Catrinoiu Marius) „Best Business Growth 2019 – 2020” (Iftene Sorin, Butiurca Mădălin, Posea Gabriel Valentin), „Best Exit” (Mihai Alina) și locul I – „Antreprenor of The Year” (Bălan Ioan Daniel).  „Am trecut în 2020 printr-o perioadă destul de grea, nimeni nu se aștepta la un astfel de an. În acest context programul Scale-UP 1000 și-a dovedit mai mult ca oricând utilitatea și știu asta de la scale-up-eri care au găsit aici foarte multă susținere. Pe lângă toate cunoștințele pe care le-au acumulat în Scale-UP 1000 și despre care ei spun că i-au ajutat să devină mai puternici și ancorați în realitatea pe care o trăim, componenta cea mai importantă a fost comunitatea. Faptul că aici oamenii au găsit împreună resurse, alți antreprenori ca ei cu care au putut vorbi și nu s-au simțit singuri într-un proces greu de transformare. Tocmai pentru că nu ne-am putut vedea mai mult, am decis să ne bucurăm de acest eveniment și de Topul Scale-UP 1000, primul dintr-o lungă serie, sperăm. Ne dorim să permanentizăm această gală anuală în care celebrăm împreună rezultatele bune și excelența în antreprenoriat și pe viitor să venim și cu măsurători clare ale performanțelor membrilor comunității în comparație cu economia generală.”, a declarat Onețiu.

Cristian Onețiu a creat împreună cu echipa sa platforma și programul Scale-Up 1000 în anul 2018, cu o investiție de peste 200.000 de euro. Platforma conține informații structurate și relevante, un conținut bogat de videouri, misiuni, provocări, teste, exerciții și alte funcții suplimentare necesare pentru a ușura procesul de învățare. Scale-UP 1000 a luat naștere ca o consecință firească a cerinței pieței și pentru a răspunde nevoilor de educație, structură și actualitate ale antreprenorilor  din România. În prezent, comunitatea numără peste 500 de membri activi.