Divizarea parțială și simetrică a AGRICOVER HOLDING S.A.

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA a decis miercuri, 26.05.2021, aprobarea spre publicare a proiectului de divizare parțială și simetrică a Societății prin desprinderea participației deținută în Abatorul Periș SA către societatea beneficiară nou-constituită CCI Cardinal Equity SA, cu aceeași structură de acționariat ca Agricover Holding SA.

În urma divizării, Agricover Holding SA va deține participații majoritare in trei entități ale Grupului Agricover, respectiv:

  • Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole către fermieri),
  • Agricover Credit IFN SA (instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și
  • Agricover Technology SRL (prin care Grupul intenționează, începând cu 2021, să ofere fermierilor acces la inovațiile digitale din agricultura mondială).

Agricover Holding SA se va dedica în exclusivitate dezvoltării și consolidării unui ecosistem de susținere și dezvoltare a comunității fermierilor. Separat de Grupul Agricover, activitățile din industria alimentară, respectiv cele derulate prin Abatorul Periș SA, se vor desfășura sub egida unei noi entități, CCI Cardinal Equity SA.

Din perspectiva maximizării valorii pentru acționari, segregarea celor doua segmente de business cu profiluri semnificativ diferite se inscrie în preocuparea pentru gestionarea eficientă a riscului de subevaluare a combinării respectivelor segmente de business, față de valoarea lor gestionată separat, atât Agricover Holding SA cât și CCI Cardinal Equity SA având aceeași structură de acționariat.

În acest sens, CCI Cardinal Equity SA va prelua deținerea Agricover Holding SA în filiala Abatorul Periș SA, în timp ce Agricover Holding SA va păstra toate activele și pasivele legate de restul filialelor.

După divizare, Agricover Holding SA va continua să desfășoare aceeași activitate principală, centrată pe nevoile fermierilor români, nevoi de dezvoltare tehnologică și de finanțare specializată.