Extindere: compania românească Issue Monitoring face monitorizare legislativă și în Republica Moldova

Issue Monitoring a început monitorizarea legislativă pentru mediul de afaceri și în Republica Moldova, după 6 ani de activare pe piața din România. Cunoscuți pentru expertiza în politici publice și tehnici legislative, Issue Monitoring vizează peste Prut domenii ca cele de sănătate și farmaceutic, urmând să continue cu energia, finanțe-bănci și serviciile de telecomunicații.

„Demersul de extindere a serviciului Issue Monitoring este parte a strategiei companiei pentru anul în curs, de a deveni un jucător pe piața internațională și de monitorizare a actului de legiferare la nivelul Uniunii Europene. În această primă etapă, asigurăm serviciul de monitorizare cu echipa din România și integrarea cu platforma actuală, urmând ca, până la finalul acestui an, să asigurăm o platformă personalizată pentru fiecare țară în parte. Cu acest scop, am atras fonduri europene în valoare de 100,000 de euro”, a declarat Octavian Rusu, fondator și CEO Issue Monitoring.

Similar cu România, și în Republica Moldova sănătatea este un domeniu suprareglementat cu multe autorități publice centrale implicate în activitatea legislativă. Un interes specific pentru piața farma din Moldova este și monitorizarea procedurilor de achiziții publice centralizate de medicamente, lucru foarte important pentru o piață mică și aflată în dezvoltare. De asemenea, sunt monitorizate și cele mai importante canale de știri, pentru a surprinde declarațiile și comunicatele diverselor instituții sau a liderilor de opinie cu activitate relevantă în domeniul elaborării actelor legislative.

În România, Issue Monitoring are o cotă de piață de 15%, având clienți din 20 de sectoare, printre care: bancar, farmaceutic, retail și energie. Cifra de afaceri a ajuns în 2020 la 1,2 milioane de lei, cu 30% mai mult față de anul precedent. Nevoia clienților de a fi la curent cu modificările legislative, de a primi consultanță și rapoarte specializate pe domeniul propriu de activitate a crescut semnificativ în ultima perioadă: 2020 a marcat o dinamică deosebită a domeniului fiscal, volumul alertelor transmise către clienți a crescut în trimestrul al doilea cu 268% comparativ cu aceeași perioadă din 2019. A fost prima dată când modificările legislative din domeniul fiscal au depășit domeniile suprareglementate precum piața farmaceutică, sectorul financiar-bancar sau domeniul justiției.

Ca parte din viziunea de business pe următorii ani, Issue Monitoring își propune să livreze cea mai bună aplicație și cele mai bune servicii de tip digital personal assistant pentru profesioniștii din politici publice. Viziunea pe termen lung a companiei este de a deveni o platformă de Public Policy Engagement, un mijloc prin care fiecare cetățean sau companie se poate implica direct în decizia publică, printr-un simplu click.

 

Despre Issue Monitoring

Issue Monitoring este o platformă online de monitorizare a deciziilor legislative în timp real. Compania folosește soluții tehnologice de ultimă generație pentru a informa în timp real și constant, prin alerte pe email și/sau telefon mobil, în legătură cu inițiativele legislative aflate în dezbatere în Parlament, Guvern și agențiile de reglementare centrale. Serviciul de monitorizare, sintetizare și structurare a informației salvează 30 ore de muncă în fiecare lună pentru fiecare utilizator. Echipa Issue Monitoring e formată din specialiști în politici publice, care participă la dezbaterile publice, fac rapoarte personalizate și oferă consultanță, trimit notificări și alerte, totul pentru a atinge nevoie clientului și ale business-ului, fiind astfel cu un pas în fața competiției.