- Programul F&B Business Accelerator pentru produse se va desfășura pe parcursul a șase săptămâni
- Noile provocări ale antreprenorilor din producția alimentară: lanțul de aprovizionare și creșterea costurilor
- Termenul limită pentru înscrieri este 9 octombrie 2022
Principalele probleme cu care se confruntă businessurile de producție alimentară sunt, potrivit unui studiu de piață Hospitality Culture Institute, presiunea pe supply chain (logistică), inflația, protejarea marjelor de profit și nevoia de a adapta produsele și modelul de business la o nouă realitate economică, astfel încât să răspundă așteptărilor consumatorilor. Programul F&B Business Accelerator pentru antreprenori anunță lansarea înscrierilor pentru noua cohortă dedicată afacerilor de producție din industria alimentară (food&beverage).
F&B Business Accelerator, program dezvoltat de Hospitality Culture Institute și Asociația pentru Promovarea Industriei Ospitalității, se va desfășura pe parcursul a șase săptămâni și implică workshopuri online zilnice, precum și sesiuni de mentorat în compania unor antreprenori de top și a unor traineri cu experiență internațională. Actuala cohortă se adresează antreprenorilor care dezvoltă produse noi pentru industria food&beverage. Vă puteți înscrie AICI până pe 9 octombrie 2022.
Robert Agarici, Program Manager F&B Business Accelerator: „Într-o perioadă în care ne confruntăm cu incertitudine economică, oportunitățile vor fi valorificate de acele companii care vor reuși să-și adapteze rapid modelul de business și să facă față obstacolelor care apar în lanțul de aprovizionare și pe linia de producție. Mentoratul, networkingul și oportunitățile de finanțare sunt cu atât mai importante într-o perioadă de criză, astfel încât propunem antreprenorilor cu businessuri de producție în sectorul food&beverage un mediu sigur în care să testeze ipoteze, să-și adapteze planul de business la noua realitate macroeconomică și să dezvolte noi relații de business.”
Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare UniCredit Bank: „România are nevoie de businessuri de producție care să poată face față cu bine provocărilor din contextul actual și să continue să se dezvolte. Pentru acest lucru, este nevoie de know-how și investiții în linii de producție de ultimă generație astfel încât produsele românești să rămână competitive. Un program de accelerare răspunde nevoii de know-how, facilitând transmiterea de informație de la antreprenorii cu experiență către cei din noua generație, precum și nevoii de finanțare. De aceea, ne bucurăm să susținem eforturile F&B Business Accelerator și îi încurajăm pe antreprenori să aplice în număr cât mai mare.”
F&B Business Accelerator caută antreprenorii și echipele de fondatori care lansează pe piață produse alimentare pe care orice consumator le va căuta peste 5-10 ani. Printre noile produse inovatoare se numără produsele din proteine alternative, produsele „zero waste”, chipsuri din alge, kombucha etc.
Acceleratorul F&B Products reunește antreprenori de top din HoReCa, economiști, avocați, bancheri, specialiști marketing, experți în listarea și comercializarea produselor în retail, investitori, precum și specialiști în educația formală și non-formală. Programul își propune să ajute noua generație de antreprenori să realizeze MVP-uri pentru produsele lor și să găsească finanțare pentru a putea scala businessul propriu. Pe lângă finanțare, firmele și echipele care creează un model de business bazat pe produse alimentare au nevoie să înțeleagă care este piața potențială, cine este clientul ideal, cum și unde să-și vândă produsul și cum să-și organizeze distribuția.
F&B Business Accelerator este un program dezvoltat de Hospitality Culture Institute și Asociația pentru Promovarea Industriei Ospitalității, susținut de UniCredit Bank. De asemenea, cea mai mare casă de avocatură din Sud-Estul Europei, Țuca Zbârcea & Asociații, alături de KPMG, oferă mentorat strategic businessurilor acceptate în program, pe probleme de legal și fiscalitate. Nu în ultimul rând, programul este susținut de Vodafone Business, Tazz, Purcari, Kiss FM și Hotspot Workhub care, începând cu actuala ediție, devine Office Partner al Acceleratorului. Astfel, evenimentul de lansare a programului de accelerare va avea loc pe 13 și 14 octombrie, în București, la Hotspot Workhub, fiind așteptați alumni ai programului, antreprenori care vor face parte din viitoarea cohortă, traineri, mentori și parteneri instituționali ai Hospitality Culture Institute.
Dincolo de cele șase săptămâni de workshopuri zilnice, antreprenorii acceptați în program vor beneficia de mentorat strategic, un pitch de produs cu buyerii marilor rețele de retail, un bootcamp de 3 zile la Rubik Hub – Piatra Neamț precum și de facilitarea unor întâlniri 1on1 cu investitori strategici.
Despre Hospitality Culture Institute
Hospitality Culture Institute reunește lideri din ospitalitate, profesioniști din diverse industrii, arhitecți, reprezentanți media, antreprenori și manageri. Misiunea Institutului este de a identifica tendințe cu impact economic, social, politic și cultural și de a împărțăși know-how și soluții aplicate. Cele mai importante proiecte ale Hospitality Culture Institute sunt F&B Business Accelerator, Romanian Hospitality Awards, Conferința Națională de Turism Intern, National Food Service Research și Intimate Roundtable Conversations.