Femeia a fost şi va fi întotdeauna chintesenţa vieţii!

Prin definiţie, femeia a fost şi va fi întotdeauna chintesenţa vieţii, păstrătoarea focului sacru, sufletul viu al fiecărei acţiuni. Ea a manifestat o imensă grijă pentru toţi ai săi, pentru bunăstarea şi confortul lor, pentru educaţia, disciplina şi cultura copiilor ei, într-un cuvânt, pentru familia sa. Viaţa a învăţat-o să fie răbdătoare, tolerantă, chibzuită şi raţională.

Principiile din trecut nu se mai potrivesc cu stilul de viaţă actual şi modern, în care fiecare mişcare trebuie gândită şi cântărită ca un joc de şah. Noul statut al femeii în societatea de astăzi este greu, fiindcă timpul este scurt pentru muncile şi activităţile paralele pe care le îndeplineşte odată cu profesia sa. Ea, femeia, o dată în plus, nu-şi dezminte capacitatea, inteligenţa şi intuiţia, mai ales că prohibiţia cunoaşterii a luat sfârşit prin participarea ei la viaţa publică şi profesională.

În toata existenţa noastră, femeia este cea care reprezintă atracţia prin frumuseţe, inteligenţă, isteţime şi pricepere. Femeia, prin esenţa ei, se diferenţiază de bărbat prin latura frumuseţii şi rafinamentului, pentru că ea însăşi se naşte cu aceste calităţi, ce renasc parcă odată cu fiecare primăvară. Dând naştere vieţii, femeia face ca perpetuarea să continue pe acest pământ, fiind simbolul darului oferit de divinitate.

Dacă acum câteva decenii femeile erau numai soţii şi mame, astăzi nu se mai mulţumesc cu atât, studiul şi cariera profesională fiind elemente definitorii pentru foarte multe dintre ele. Evoluţia femeii are în prezent alte semnificaţii şi capătă valenţe noi pentru simplul motiv că ele vor totul: succesul profesional, desăvârşirea familială şi împlinirea de sine. De altfel, implicarea femeilor de carieră în diferite funcţii de conducere, având putere de decizie, este un lucru benefic.

Experienţa a demonstrat că ele sunt capabile să managerieze, să obţină rezultate remarcabile şi profit pentru companiile lor. În lumea noastră avem nevoie de femei de carieră puternice şi dedicate, care să creeze adevărate modele pentru societate. Numai prin exemplul lor demn de urmat vom putea da valoare timpurilor în care trăim.

Doresc tuturor femeilor din agribusiness, şi nu numai, putere de muncă pentru a trece peste această perioadă dificilă, rămânând la fel de echilibrate şi devotate familiilor şi meseriilor lor!”

De aceea, în această lună, dedicată exclusiv femeilor, să facem o reverenţă în faţa celor care ne sunt mame, bunici, soţii, prietene sau colege, spunându-le din suflet “La mulţi ani, frumoşi şi fericiţi!”