Goodyear și Lockheed Martin își unesc forțele pentru a dezvolta mobilitatea pentru explorarea suprafeței Lunii

Anvelope concepute pentru a rezista în condiții extreme de temperatură, de gravitație și de teren accidentat, cum sunt cele de pe  Lună

Compania Goodyear Tier & Rubber a furnizat materiale esențiale pentru programul Apollo al NASA, inclusiv pentru misiunea Apollo 11,  care a reușit aselenizarea în urmă cu 53 de ani. Compania continuă această tradiție, concentrându-se pe dezvoltarea anvelopelor dedicate vehiculelor lunare, printr-un parteneriat cu Lockheed Martin (NYSE:LMT) în vederea dezvoltării unui vehicul destinat mobilității pe suprafața Lunii.

După programul Apollo, Goodyear a continuat să inoveze alături de NASA cu scopul de a dezvolta anvelope destinate vehiculului ce ar urma să exploreze teritoriul Lunii. Cele două companii și-au propus să devină primele care implementează operațiuni de lungă durată cu vehicule comerciale pe Lună. Astfel, Goodyear folosește experiența vastă în domeniul anvelopelor pentru a dezvolta această componentă esențială  pentru o misiunie pe Lună.

Goodyear înaintează în dezvoltarea mobilității pe Lună, bazându-se pe tehnologia sa avansată de fabricare a anvelopelor de ultimă generație, fără aer, implementată pentru micro-mobilitate, vehicule autonome și autoturisme prin crearea  unui produs care să reziste condițiilor neprielnice prezente pe Lună.

„Tot ce vom învăța din fabricarea acestor anvelope, destinate mediului neprielnic al Lunii, ne va ajuta să îmbunătățim anvelopele fără aer folosite pe Pământ,” spune Chris Hesel, Senior Vice President și Global Operations & Chief Technology Officer în cadrul Goodyear. „Astfel, ajungem mai aproape de a ne atinge scopul principal, acela de facilita mobilitatea pe orice suprafață.”

Roverele lunare  Apollo au fost concepute cu scopul de a fi folosite pe o durată scurtă de timp și pe o distanță care nu depășește 8 kilometri de la locul aterizării. Următoarele misiuni vor implica deplasarea pe teren accidentat pe o distanță mai mare și în condiții de temperaturi extreme. Astfel, este necesară dezvoltarea unor funcționalități noi ale anvelopelor: durabilitate pe termen lung și rezistență la temperaturi care pot atinge chiar -150 de grade celsius Celsius pe timp de noapte și  120 de grade Celsius ziua.

Un alt partener al proiectului, MDA Canada, a anunțat recent ca va include tehnologia comercială a brațului robotic în componența vehiculului lunar. Brațul va fi folosit atât ca suport pentru astronauți, dar va și permite vehiculului lunar să desfășoare misiuni autonome pe suprafața Lunii.

Împreună, companiile înglobează perspective unice și know-how pentru a soluționa provocări și abordări venite din partea piețelor, unele apărute pentru prima dată. Goodyear și Lockheed Martin preconizează că primul vehicul va fi finalizat în timp util pentru a lua parte la următoarea misiune de aterizare pe Lună a NASA, în cadrul căreia prima femeie și prima persoană de culoare vor păși pe suprafața Lunii, planificată pentru anul 2025.

 

Despre Goodyear 

Goodyear este una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume. Are aproximativ 72.000 de angajați și își fabrică produsele în 57 de unități din 23 de țări din întreaga lume. Cele două centre de inovare ale sale din Akron, Ohio și Colmar-Berg, Luxemburg, dezvoltă produse și servicii de ultimă generație care stabilesc standardul de tehnologie și performanță al industriei. Pentru mai multe informații despre Goodyear și produsele sale, accesați www.goodyear.com/corporate.

Pentru materiale foto sau video adiționale, accesați pagina de știri http://news.goodyear.eu.

 

Despre Lockheed Martin

Având sediul central în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie globală de securitate și construcție aerospațială ce are aproximativ 114.000 de angajați în întreaga lume și este implicată în principal în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, fabricarea, integrarea și susținerea sistemelor, produselor și serviciilor cu tehnologie avansată. Urmăriți @LMNews pe Twitter pentru cele mai recente anunțuri și știri din întreaga corporație și @LMSpace pentru a afla mai multe despre cele mai noi tehnologii, misiuni și oameni care conduc viitorul spațiului.