Grupul LEGO accelerează investițiile strategice, pe fondul rezultatelor foarte bune din prima jumătate a anului 2022

În contextul aniversării a 90 de ani de către companie, cererea puternică a determinat o creștere de două cifre, compania reinvestind în afaceri în prima jumătate a anului 2022, pentru a accelera creșterea pe termen lung. 

  • Încasările au crescut cu 17%, la 27.0 miliarde DKK
  • Cifrele de vânzări au crescut cu 13%
  • Profitul operațional s-a situat la 7.9 miliarde DKK, iar profitul net la 6.2 miliarde DKK
  • Fluxul de numerar disponibil a fost de 3.8 miliarde
  • Cota de piață a crescut atât la nivel global, cât și în cele mai mari piețe
  • Fundația LEGO își continuă angajamentul de a oferi sprijin familiilor nevoiașe și de a susține dezvoltarea copiilor, prin intermediul învățării prin joacă

Grupul LEGO a anunțat astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele 6 luni ale anului, până la 30 iunie 2022. Veniturile au înregistrat o creștere de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 27.0 miliarde de DKK. Cifrele de vânzări au crescut cu 13%, un ritm superior mediei din industria jucăriilor, contribuind astfel la creșterea cotei de piață la nivel global.

CEO-ul Grupului LEGO, Niels B. Christiansen, a declarat: „Am început anul 2022 în forță și suntem foarte mulțumiți de performanța noastră, care a fost peste așteptări, după oricum un 2021 excepțional. În ciuda incertitudinilor globale, am continuat să atingem cifre de vânzări mai mari și o creștere de două cifre determinată de cererea pentru portofoliul nostru puternic și de calitatea execuției realizate de echipa noastră uimitoare.  Am sărbătorit cea de-a 90-a aniversare în întreaga lume și suntem recunoscători că, după aproape un secol, LEGO® rămâne relevant și continuă să inspire familii și copii.”

Creșterea puternică a veniturilor și fluxul de numerar disponibil au permis Grupului LEGO să accelereze semnificativ inițiativele strategice și să compenseze inflația costurilor materiilor prime, energiei și transportului, menținând în același timp profitul operațional stabil la 7.9 miliarde DKK.

În prima jumătate a anului 2022, Grupul LEGO s-a concentrat pe extinderea capacității de producție și pe construirea unor niveluri mai sănătoase de stoc, crescând productivitatea după o perioadă extinsă cu o rată de creștere excepțională care a atins limitele capacității de producție în 2021. Datorită acestor investiții accelerate, fluxul de numerar disponibil a fost de 3.8 miliarde DKK, comparativ cu 5.8 miliarde DKK în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net a rămas semificativ la 6.2 miliarde DKK, egal cu rezultatul extraordinar din aceeași perioadă a anului trecut.

Christiansen a declarat: „Pentru a doua jumătate a anului 2022, continuăm să vedem o cerere puternică pentru produsele noastre. Pe termen mai lung, ne așteptăm ca ritmul de creștere a veniturilor să se normalizeze la niveluri mai sustenabile. De asemenea, vom continua să reinvestim în afacerile noastre și să accelerăm inițiative precum dezvoltarea de produse inovatoare, digitalizarea, capacitatea de producție, rețeaua noastră de vânzare și sustenabilitatea pentru a menține ritmul și a oferi o creștere sustenabilă pe termen lung. Aceste investiții semnificative ne vor poziționa în viitor pentru a face posibilă învățarea prin joacă pentru mai mulți copii din întreaga lume.”

Un portofoliu puternic atrage fani de toate vârstele și interesele

În primele șase luni ale anului 2022, cifrele de vânzări au crescut în toate segmentele de piață, cu performanțe deosebit de puternice pe continentele americane, în Europa de Vest și Asia-Pacific. Creșterea a fost determinată de cererea continuă pentru portofoliul extins și diversificat al companiei. Temele de top din prima jumătate a anului au inclus LEGO® Star Wars™, LEGO® Technic, LEGO® Icons (fostul Creator Expert), LEGO® City, LEGO® Harry Potter™ și LEGO® Friends.

Portofoliul din acest an este cel mai mare de până acum și se adresează constructorilor de toate nivelurile și vârstele. Acesta include produse LEGO care reflectă o gamă largă de interese și hobby-uri de care constructorii noștri sunt pasionați: de la artă, design și mașini, la muzică, sport și explorarea spațială.

În aprilie, grupul LEGO a anunțat un parteneriat pe termen lung cu Epic Games, prin care cele două companii își vor uni forțele pentru a crea experiențe digitale distractive și sigure pentru copii în metavers, inspirate de posibilitățile nelimitate ale cărămizii LEGO.

Inițiativele strategice de creștere generează acoperire, relevanță și un viitor digital

Compania și-a extins rețeaua globală de magazine în primele șase luni, deschizând 66 de noi magazine LEGO, dintre care 46 în China. Acest lucru duce numărul de magazine la nivel global la 833. Compania a consolidat, de asemenea, capabilitățile de comerț electronic pe platformele sale online și pe cele ale partenerilor săi.

În iunie, Grupul LEGO a deschis oficial un hub digital la Copenhaga, în contextul în care a mărit echipa digitală globală cu aproape 40% în primele șase luni ale anului 2022. Pe o perioadă de trei ani, se angajează să tripleze dimensiunea la 1.800 de colegi la nivel global, consolidând în același timp comerțul electronic, modernizarea infrastructurii digitale și impulsionarea unei transformări digitale la nivelul întregii întreprinderi.

Grupul LEGO a făcut progrese în obiectivul său de a-și realiza ambalajele din materiale din surse sustenabile până la sfârșitul anului 2025. În a doua jumătate a anului 2022, acesta va începe să lanseze ambalaje pe bază de hârtie în cutiile LEGO comercializate în Europa.

În iunie, compania a anunțat că intenționează să-și deschidă cea de-a doua fabrică  neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în Virginia, Statele Unite, după fabrica anunțată în Vietnam la sfârșitul anului trecut. Cerințele energetice ale ambelor amplasamente vor fi corelate cu energia obținută din surse regenerabile la fața locului.

Impact pentru copii și familii

Fundația LEGO, care primește 25% din dividendele Grupului LEGO, a promis donații de peste 1 miliard DKK în prima jumătate a anului 2022 pentru a sprijini familiile nevoiașe și pentru a facilita dezvoltarea copiilor. Unele dintre programele finanțate au inclus o competiție globală menită să ofere copiilor cel mai bun start în viață, sprijin pentru copiii neurodivergenți și sprijin pentru copiii și familiile afectate de războiul din Ucraina. 

Christiansen a spus: „Suntem norocoși că performanța noastră financiară puternică ne permite să aducem o contribuție pozitivă societății și să investim în viitorul companiei, astfel încât să putem facilita învățarea prin joc pentru copiii de pretutindeni.”

 

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO®, le permite copiilor și fanilor de orice vârstă să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO® a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, Leg Godt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume. Mai multe informații pe www.lego.com/ro-ro.