HTEC Group propune soluții de tehnologie inovatoare ce pot sta la baza atingerii obiectivului zero emisii nete până în 2050

Un nou jucător pe piața de tehnologie din România, dar cunoscut și apreciat la nivel internațional, HTEC Group, cu sediul în SUA, se poziționează ca promotor al schimbării, element esențial pentru a atinge viteza și amploarea necesare creării unui viitor mai bun și mai sustenabil. Astfel, compania se face din ce în ce mai cunoscută prin încheierea unor parteneriate puternice cu clienți din industria GreenTech și cea a energiei regenerabile, oferindu-le tehnologii avansate și servicii de dezvoltare de produse digitale ce contribuie la atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

Potrivit studiilor recente, tendințele nivelurilor emisiilor și angajamentele țărilor sunt departe de a îndeplini obiectivele climatice stabilite prin Acordul de la Paris. Cu toate acestea, tehnologiile existente și emergente pot reduce cu 65% emisiile, în vederea atingerii obiectivului net-zero. Deși au existat unele îmbunătățiri în acest sens, companiile vor trebui să întreprindă acțiuni mai radicale pentru a realiza operațiuni neutre în ce privește emisiile de dioxid de carbon până în 2050, inclusiv transformarea completă a business-ului prin digitalizare.

Dedicată accelerării atingerii nivelului de zero emisii nete până în 2050, dar și implicată în îndrumarea organizațiilor către un viitor mai sustenabil, HTEC mobilizează creativitatea, ingineria avansată și viziunea strategică pentru a oferi soluții complexe și integrate, GreenTech fiind una dintre principalele industrii în care compania activează, contribuind activ la provocarea Net-Zero.

Astfel, compania a avut impact direct în ciclul de viață al centralelor solare la scară largă (Nextracker) prin eficientizarea controlului tracker-ului wireless al unităților solare, a ajutat companiile maritime să își opereze flotele în mod mai sustenabil prin dezvoltarea unei interfețe de urmărire și performanță a navelor în timp real, alături de Big Data (soluția platformei Orbit). În general, HTEC propune soluții care au potențialul de a contribui la un viitor mai ecologic și de a permite companiilor să câștige cursa către neutralitate a emisiilor.

Alături de partenerul său, Vitol, lider în sectorul energetic, HTEC Group a găzduit recent, la Londra, evenimentul Accelerating NET Zero, pentru a pune pe agenda publică problema schimbărilor climatice și a obiectivelor stabilite prin Acordul de la Paris în 2015 – atingerea Net-Zero până în 2050 și limitarea încălzirii globale la 1,5°C. Evenimentul a reunit lideri de business și tehnologie din diverse corporații, instituții financiare și factori de decizie publică pentru a se alinia împreună asupra obiectivului net-zero emisii și a discuta provocările și soluțiile necesare pentru a respecta termenul limită. Participanții au abordat și dezbătut diferite moduri în care ar putea fi atins obiectivul Net-Zero, cum ar fi electrificarea flotei de vehicule, optimizarea lanțului de aprovizionare, schimbarea comportamentului consumatorilor, screening-ul și trasabilitatea furnizorilor ESG, partenerierea cu ONG-uri, think tank-uri și universități care funcționează cu o abordare ecologică, surse de energie regenerabilă, deșeuri și reciclare, eficiență energetică, investiții etice, digitalizare, precum și susținerea clienților și furnizorilor în cadrul lanțului de aprovizionare.

Potrivit concluziilor evenimentului, există o mare necesitate de a reduce emisiile cu 43% până în 2030, în alte cuvinte este nevoie ca în doar opt ani să se obțină echivalentul ultimilor 32 de ani de eforturi în această direcție. Cel mai important, responsabilitatea revine tuturor – consumatori, producători de energie, industria resurselor regenerabile. Cu toate acestea, liderii poartă cea mai mare parte a responsabilității – de a-și duce angajamentele până la finalizare – prin inovare și utilizarea unei combinații de modele inteligente de business și tehnologii noi.

„Toți actorii implicați trebuie să folosească tehnologia existentă pentru a atinge obiectivul de zero emisii nete și pentru a inversa impactul negativ pe care acțiunile noastre colective l-au avut până acum asupra mediului. Sustenabilitatea trebuie să devină o parte integrantă a muncii noastre, prin adoptarea de noi tehnologii. Prin urmare, modelele de afaceri trebuie reînnoite. Ne angajăm să atingem acest obiectiv, dar este o muncă de echipă, cu o multitudine de variabile. Cred că HTEC este deja pe drumul cel bun pentru a ajuta companiile să atingă obiectivul net-zero cu acțiuni îndrăznețe și suntem încântați să contribuim la soluțiile care vor ajuta lumea să avanseze, în mod sustenabil. Companiile au nevoie de factori de schimbare și agitatori de status quo care să ajute la atingerea vitezei și amplorii necesare pentru a opri criza climatică”, a declarat Larry Zentner, Managing Director, UK, HTEC Group.

HTEC angajează în mod activ în România profesioniști în tehnologie pentru toate nivelurile de experiență – ingineri, dezvoltatori, manageri de proiect și de produs, designeri, experți în domeniu, consultanți de afaceri și HR. Cei interesați pot găsi pozițiile disponibile pe https://htecgroup.com/careers/.

Despre HTEC Group  

HTEC Group este o companie globală de consultanță, software engineering și dezvoltare de produse digitale, care se ocupă de design thinking pentru produse inovatoare și servicii complexe de inginerie pentru liderii mondiali în high-tech, start-up-uri disruptive, corporații și companii din Fortune 500. Cu sediul central în San Francisco și birouri în S.U.A, Regatul Unit, Australia, Olanda, Suedia și Slovenia, dar și cu 20 de centre de dezvoltare în care activează peste 2000 de ingineri și specialiști de produs din Sud-Estul Europei, HTEC oferă produse și platforme digitale sofisticate, pentru domenii precum Sănătate, Retail, Transport și Mobilitate, Logistică, FinTech, Energie Verde, Media și Deep Technology.