Impact Developer & Contractor securizează finanțare de peste 10 mil EUR pentru dezvoltare imobiliară de la CEC Bank  

Impact Developer & Contractor securizează finanțare pentru dezvoltare imobiliară din partea CEC Bank – Constanța. În valoare totală de aproximativ 10,6 milioane de euro, una dintre cele mai mari valori acordate până acum unui dezvoltator de pe piața rezidențială din Constanța, aceasta are ca obiectiv finalizarea primei faze a ansamblului Boreal Plus.   

Finanțarea acordată de CEC Bank presupune două credite. Primul credit, în valoare de aproximativ 9,9 milioane de euro va fi utilizat de către Impact prin trageri succesive, în funcție de evoluția lucrărilor în cadrul proiectului. Creditul va fi rambursat potrivit dispozițiilor contractuale, data scadenţei finale fiind la 30 de luni de la semnarea contractului. Al doilea credit, în valoare de 3,5 milioane de lei, va fi folosit de Impact pentru finanțarea TVA-ului aferent construcției, facilitatea fiind acordată pentru o perioadă de 20 de luni de la data semnării contractului. 

„Suntem încântați de sprijinul și încrederea oferite de CEC Bank pentru avansarea proiectului Boreal Plus din Constanța. Securizarea unui astfel de credit cu o instituție de prestigiu și tradiție precum CEC Bank este o dovadă a stabilității companiei și a perspectivelor noastre solide de creștere pe termen lung. Dorim să mulțumim întregii echipe CEC Bank din Constanța pentru tot sprijinul oferit în procesul de obținere a celor două credite! Acesta este începutul unei colaborări frumoase între o bancă și o companie românești”, a declarat Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.     

În perioada 2020 – 2021, Impact Developer & Contractor a securizat o serie de finanțări bancare, precum și emisiuni de obligațiuni listate pe piața principală a BVB, cu plasament privat. Anul acesta, acțiunile Impact au înregistrat o creștere de 58% comparativ cu anul 2020, compania având o capitalizare bursieră de 789 milioane lei. Succesul pe piaţa de capital reconfirmă atractivitatea proiectelor dezvoltatorului și viziunea strategică de extindere în cele mai importante centre urbane din România.

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este unicul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, singurul ansamblu rezidențial din București cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din vile și apartamente. De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași.