Impact dezvoltă unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din Moldova

Impact Developer & Contractor, unicul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, se extinde și în capitala Moldovei, unde va dezvolta unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din regiune. Proiectul GREENFIELD Copou va fi demarat în a doua jumătate a anului și este proiectat pentru a obține certificarea BREEAM Excellent. 

Situat în zona Copou, una dintre cele mai atractive zone rezidențiale din Iaşi, GREENFIELD Copou va cuprinde 1.096 apartamente, dispuse în blocuri cu regim redus de înălţime (2S+P+5E). Apartamentele au o tipologie variată, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere şi beneficiază de finisaje și dotări premium, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente. În acest moment sunt disponibile la vânzare unitățile din prima fază de construcție, la un preț special de la 1.270 de euro pe metru pătrat construit, fără TVA.

Ansamblul va fi livrat în două faze începând cu primul trimestru al anului 2023. La finalizare, GREENFIELD Copou va fi unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale durabile din regiunea Moldovei, dezvoltarea realizându-se conform principiilor de sustenabilitate urmărite de certificarea BREEAM Excellent. În același timp, clădirile vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, respectând noul standard în construcţia de locuinţe, nZEB – “nearly zero energy building”, ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei și utilizarea de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice. Din grija față de mediul înconjurător, în cadrul ansamblului va fi încurajată reciclarea prin utilizarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor.

GREENFIELD Copou urmărește modelul de succes GREENFIELD Băneasa, din București, definit de armonia cu natura. Astfel, 42% din suprafața terenului pe care se dezvoltă ansamblul va fi alocată spațiilor verzi, asigurând zone de relaxare și spații de joacă pentru copii. Sustenabilitatea proiectului este întregită de parcarea exclusiv subterană, care permite ca în interiorul ansamblului să nu existe trafic auto. Pentru a încuraja un stil de viață sănătos pentru rezidenți, pe lângă spațiile verzi, sunt prevăzute piste și locuri de parcare pentru biciclete, dar și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

GREENFIELD Copou este rezultatul eforturilor noastre continue de îmbunătățire a calității locuirii și suntem încrezători că locuitorii din Iași vor rezona foarte bine cu ce promitem noi prin acest ansamblu rezidențial. Ne angajăm să construim un proiect sustenabil, care să le aducă beneficii considerabile locuitorilor, să ofere un mediu înconjurător mai sănătos și să se integreze armonios în zona Copou. Ne dorim să închegăm în jurul acestui proiect o comunitate de oameni preocupaţi de calitatea vieţii, de apropierea faţă de natură şi care acordă importanţă impactului pe care îl au asupra mediului. Cred că mixul deosebit de atribute pe care GREENFIELD Copou îl oferă are potenţialul de a-l transforma într-un reper al dezvoltărilor rezidențiale din Iași”, a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact Developer&Contractor.

Urmărind tiparul dezvoltărilor rezidențiale realizate de Impact, ansamblul GREENFIELD Copou va fi securizat, cu acces controlat, și va îngloba o gamă variată de facilități, care vor favoriza dezvoltarea unei comunități moderne. Ansamblul va beneficia de 3.200 mp de spații de relaxare, prevăzute cu restaurant, piscina interioară, lounge, cafenea, fitness & spa, precum şi de 300 mp de spaţii comerciale. De asemenea, părinții se pot bucura de mai mult confort şi timp petrecut alături de copiii lor, deoarece complexul va include grădinița și after-school. Facilitățile disponibile în cadrul ansamblului sunt completate de conectivitatea foarte bună cu punctele de interes ale orașului, obiectivele turistice și zonele de relaxare precum Grădina Botanică și Parcul Copou.

  

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este unicul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, singurul ansamblu rezidențial din București cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 673 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.  De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările vor începe anul acesta, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în două faze. Proiectul cuprinde în total 1.096 de apartamente, construite pe un teren in suprafață de 48.685 mp.