Irina Ionescu este noul Director General al Green Point Management

Irina Ionescu preia, începând din 1 septembrie, rolul de Director General al GreenPoint Management, organizație care implementează răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP), urmând să fie implicată activ și în dezvoltarea viitoare a companiilor din același Grup. Irina a ocupat până acum, timp de 18 ani, diverse poziții de management în cadrul companiilor Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, având o contribuție importantă în dezvoltarea acestora în România, cat și în alte țări din regiunea Balcanică și Adriatică. 

În decursul ultimilor ani, am avut ca prioritate investițiile în dezvoltarea unui Grup integrat de companii care țintește să fie vârful de lance al industriei de management al deșeurilor din România. Succesul nostru se bazează pe o echipă dinamică și ambițioasă, care operează la cele mai înalte standarde pentru a răspunde exigențelor clienților și partenerilor noștri. De aceea, ne bucură venirea Irinei Ionescu ca Director General al GreenPoint Management, și, în același timp, membru al board-ului la nivel de Grup. Irina este un lider care a oferit deja foarte mult industriei noastre și va îmbogăți întreaga organizație, nu numai prin experiența sa profesională, ci și prin calitatea umană de apreciat”, a declarat Adela Lazăr, Președinte GreenPoint Management. 

Sustenabilitatea a stat la baza multor programe pe care le-am inițiat și pe care le-am dezvoltat de-a lungul carierei mele. Cu atât mai mult în ultimii ani, când eforturile mele s-au îndreptat tot mai mult către zona de protejare a comunităților și a mediului înconjurător, precum și către zona gestionării corecte a deșeurilor de ambalaje. În acest context, noul rol pe care mi l-am asumat reprezintă o evoluție naturală a parcursului meu profesional. Sunt extrem de entuziasmată de acest nou început și îmi doresc ca, alături de echipele de profesioniști din cadrul acestui Grup, să continuăm să facem performanță în acest domeniu în România!”, spune Irina Ionescu, Director General al GreenPoint Management.

Irina Ionescu a ocupat, în ultimii 18 ani, în cadrul Sistemului Coca-Cola în România, poziții precum Director de Marketing pentru regiunea Adriatică și Balcani la The Coca-Cola Company sau Corporate Affairs Director pentru România, ulterior pentru regiunea Adria în cadrul companiei Coca-Cola HBC.

Experiența sa profesională a fost îmbogățită și prin antreprenoriat: a înființat și condus cu succes, timp de 7 ani, o companie specializată în consultanță de management și marketing, precum și în obținerea de fonduri nerambursabile.

De-a lungul anilor, ca director de Corporate Affairs pentru Coca-Cola HBC România, ea a contribuit la crearea unor premise favorabile creșterii companiei, prin crearea unui brand corporate puternic, colaborând foarte strâns cu toate departamentele cheie din companie. Prin promovarea programelor legate de sustenabilitate, Coca-Cola HBC România a fost recunoscută – între 2016 și 2020 – ca fiind Cea mai Sustenabila Companie din România.

În ultimii șase ani, Irina a participat în mod activ la studierea și proiectarea a diverse sisteme de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Între 2014-2020, a fost Președinte al Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare din România, fiind în prima linie inclusiv în discuțiile cu autoritățile, cu alți producători de băuturi, precum și cu reprezentanții marilor magazine referitoare la înființarea unui sistem garanție-returnare pentru ambalaje la nivel național, ce va permite României să își îndeplinească angajamentele europene de reciclare.

 

Despre Grup

Grupul include Green PC Ambalaje, GreenPoint Management, Green Knowledge, Servicii Salubritate București și Iridex Group, cu o cifră totală de afaceri de peste 700 de milioane de lei, având peste 2000 de angajați. Companiile din Grup activează în domeniul managementului deșeurilor, salubrității și reciclării.

 

Despre GreenPoint Management

GreenPoint Management implementează obligativitatea răspunderii extinse a producătorilor si are o cifra de afaceri de peste 140 milioane de lei. Compania preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața națională si atinge  țintele de reciclare/valorificare pentru o cantitate anuala de 300.000 tone de ambalaje. Portofoliul companiei include firme de renume din toate domeniile de activitate.

 

Despre Green PC Ambalaje

Green PC Ambalaje este o companie  specializată în servicii profesionale de management al deșeurilor pentru companiile care desfășoară activități comerciale si de producție in România. Compania gestionează anual 100.000 de tone de deșeuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cei peste 450 de clienți din toată țara. Rețeaua Green PC Ambalaje deține în acest moment 9 sucursale pentru colectarea, sortarea și valorificarea deșeurilor. Compania are 400 de angajați și o cifra de afaceri de 62,5 milioane de lei.

 

Despre Iridex Group

Iridex Group este un grup de firme româneşti ce își desfășoară activitatea de peste 30 de ani în domeniul gestiunii deșeurilor din România, fiind promotorul de tehnologii, materiale, echipamente și bune practici în domeniu. În prezent, activează în domeniul colectării separate a deșeurilor în județele Constanța, Călărași și Dolj, prin societatea Iridex Group Salubrizare – și administrează Centre de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) în județele Constanța, Călărași, Mureș, Dolj și București.

Împreună cu Green PC Ambalaje și GreenPoint Management, s-a implicat în întregul lanț al Economiei Circulare, prin colectare separată, producere de energie electrică din gazul de depozit, furnizare de energie electrică, reciclare ambalaje din plastic și carton și gestiunea responsabilă a deșeurilor.