KPMG Legal – Toncescu și Asociații a asistat Keywords International Limited în achiziționarea AMC Ro Studio SRL, o companie românească lider în creație pe  piața jocurilor video

KPMG Legal – Toncescu și Asociații SPARL a asistat cu succes Keywords International Limited, companie parte din grupul Keywords Studios, ce oferă servicii tehnice și creative pentru industria globală de jocuri video, în achiziția AMC Ro Studio SRL (AMC), o companie cu tradiție creată în 1996, ce oferă clienților din Europa și Statele Unite servicii de dezvoltare și design vizual 3D creativ, creând artă conceptuală și grafică de mișcare pentru jocuri, filme și media digitale.

 AMC lucrează pentru editori și dezvoltatori precum Activision, 2K, CD Projekt Red, Wargaming, Zynga și alții în proiecte și francize mari, inclusiv Call of Duty, World of Tanks, Spider Man, seria Mafia și Planet of the Apes.

 Tranzacția a fost finalizată recent, iar pe parcursul întregului proces KPMG Legal a oferit servicii juridice extinse cumpărătorului alături de firma de avocatură DWF din Londra, reprezentată prin intermediul echipei coordonate de Paddy Eaton, Partener DWF (Londra). KPMG Legal a oferit consultanță în întregul proces al tranzacției, începând cu etapa due-diligence și oferind asistență juridică pentru redactarea tuturor documentelor necesare tranzacției, negocierii și semnării acestora.

Laura Toncescu, Head of KPMG Legal – Toncescu și Asociații, și Dragoș Iamandoiu, Managing Associate, KPMG Legal – Toncescu și Asociații, au coordonat asistența juridică privind realizarea tranzacției, acționând pentru Keyword International Limited, cu ajutorul semnificativ al colegelor Corina Roman, Managing Associate, și Ruxandra Petcu, Senior Associate, KPMG Legal – Toncescu și Asociații.

KPMG Legal a lucrat îndeaproape cu echipa de Consultanță Fiscală din KPMG în România, coordonată de Daniel Pană, Director, experții reunindu-și competențele pentru a oferi soluții integrate pe tot parcursul tranzacției.

Dragoș Iamandoiu, Managing Associate, KPMG Legal – Toncescu și Asociații, afirmă: „Suntem încântați că am avut ocazia să colaborăm cu Keywords Studios și DWF într-o tranzacție transfrontalieră atât de importantă și interesantă, ajutând clienții noștri să își extindă afacerea și să se dezvolte în continuare atât în România, cât și în întreaga regiune.”

Paddy Eaton, Partener DWF Londra, a afirmat: „Suntem entuziasmați că am asistat la această achiziție majoră împreună cu echipele KPMG Legal Romania coordinate de Laura și Dragoș, care au demonstrat o calitate foarte buna a serviciilor juridice oferite, cunoașterea pieței specifice și o vasta experiență în tranzacțiile implicate în aceste cazuri complexe. Împreună am facilitat expansiunea și dezvoltarea oportunităților pentru serviciile oferite de Keywords Studios prin adăugarea de talent, experiență și un alt nivel în industria serviciilor artistice de video gaming.”

Jon Hauck, Joint Interim CEO al Keywords Studios, spune: „Colaborarea cu KPMG Legal România și DWF Londra pe acest proiect a fost o experiență deosebită și vreau să mulțumesc echipelor de profesioniști talentați care ne-au ajutat și au făcut posibilă această achiziție și în special Laurei și lui Dragoș (KPMG Legal – Toncescu și Asociații) și lui Paddy (DWF). Am avut plăcerea să descoperim că, indiferent de granițe, serviciile pe care ei le oferă reprezintă un nivel înalt de cunoștinte, receptivitate, angajament într-o abordare multi-disciplinară, rezultând servicii integrate extrem de profesioniste. ”

Keywords Studios este un furnizor internațional de servicii tehnice pentru industria globală a jocurilor video. Fondată în 1998 este situată strategic în Asia, Australia, America și Europa cu peste 65 de locații în 22 de țări si oferă servicii integrate de creație de artă, servicii de marketing, dezvoltare de jocuri, testare, localizare, servicii audio și suport pentru jucători în peste 50 de limbi și 16 platforme de jocuri, toate deservind o baza peste 950 de clienți din întreaga lume. Keywords Studios are o poziție puternică pe piață, deservind 23 dintre primele 25 de companii de jocuri, inclusiv Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Riot Games, Square Enix, Supercell, TakeTwo, Epic Games and Ubisoft. Recent titles worked on include Call of Duty: Black Ops Cold War, Anthem, Star Wars Jedi: Fallen Order, Assassin’s Creed Valhalla, Valorant, League of Legends, Fortnite, Clash Royale si Doom Eternal. Keywords Studios este listat pe AIM, piața reglementată a Bursei de Valori din Londra (KWS.L).

Despre DWF

DWF este o societate e avocatură globală care operează in 31 de locații cheie, cu peste 4.000 de angajați. În martie 2019, compania a devenit prima firmă de avocatură Main Market Premium care a fost listată la bursa din Londra.

 Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 146 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2020 aproape 227.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

 În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 800 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.