Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele!

Învierea Domnului este una dintre cele mai importante şi mai frumoase sărbători ale creştinătăţii. Pentru majoritatea oamenilor care trăiesc în România, Paștele este o sărbătoare specială care aduce multă bucurie.

Spiritul comunității, simbol central al Paștelui, capătă valențe noi şi în acest an. Trăim vremuri fără precedent, în care gesturile fizice ca semne ale păcii și respectului, respectiv strângerea unei mâini sau întâlnirile unui număr mare de persoane, ne expun riscului de a ne infecta cu Covid-19. Prin urmare, şi în acest an, spiritul Paștelui presupune un simț al solidarității și responsabilității de a ne proteja pe noi și pe ceilalți de acest virus mortal.

Putem păstra legătura sărbătorind Paștele în moduri inedite, folosind tehnologia modernă pentru a ne conecta cu rudele și prietenii care locuiesc la distanță de noi. Trebuie să înţelegem că distanţarea fizică nu înseamnă izolare social, iar măsurile impuse ne protejează pe noi, pe cei dragi, întreaga comunitate și în mod special pe cei mai vulnerabili. Respectarea recomandărilor de distanțare fizică îi protejează și pe cei care lucrează în sistemul sanitar şi care luptă împotriva pandemiei. Noi trebuie să stăm acasă pentru ca ei să poată merge la muncă, sănătoși, pentru a-i îngriji pe cei bolnavi.

Valea plângerii în care trăim, umbra morţii care ne pândeşte la tot pasul, a întunecat din păcate minţile oamenilor în zilele noastre, iar lumea a ajuns să bâjbâie în întuneric căutând poate o lumină de scăpare. Pandemia actuală a făcut milioane şi milioane de victime, dramele afectând membrii de familie, prieteni, colegi, parteneri de afaceri şi colaboratori dragi…

Pe tot globul, coronavirusul dictează propriile reguli. Şi totuşi, lumina care licăreşte în întuneric se află chiar în inimile noastre. Căutȃnd adevărul, trebuie să ştim care este binele şi care este răul în lumea aceasta și să balansăm pozitiv balanţa. Trebuie să conştientizăm că binele învinge întotdeauna răul, aprinzând lumina adevărului şi credinţei. De aceea, în această perioadă a sărbătorilor creștine să transmitem gânduri speciale personalului medical care luptă eroic în prima linie împotriva acestui virus teribil și tuturor celor care lucrează pentru ca economia să funcționeze.

Trebuie să ne reînnoim credința unul în celălalt și să ne regăsim puterea în binele de care dăm dovadă în aceste vremuri tulburi. Împreună putem și vom înfrânge acest virus, prin cooperare, solidaritate și credință. Uneori suntem tentaţi să credem în lucruri trecătoare, să facem anumite gesturi şi să întreprindem acţiuni mai puţin sau deloc ortodoxe, uitând cu adevărat ce înseamnă pentru noi sărbătorile Pascale.

Sărbătorile vin şi pleacă, iar noi rămânem cu trăirile. Să nu facem din ele scenarii pentru alţii. Să construim lucruri simple, curate, de suflet, care per total să definească spiritul sărbătorilor, iar sentimentele adevărate să reprezinte elementele care conştientizează sărbătorile pascale în inimile noastre de credincioşi.

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor, dorim să transmitem tuturor colaboratorilor şi partenerilor, dar şi colegilor din presă, Sărbători Fericite şi clipe unice alături de toţi cei dragi! Totodată, aprinzând candela, să respectăm cu pioşenie şi durere în suflet memoria celor plecaţi dintre noi!

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să ne aducă în case cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire şi speranţă! Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare!