5% din acțiunile ROCA Investments au fost vândute la un pret de 2.100.000 euro către Prebet Aiud

PREBET AIUD SA informează acționarii și investitorii că în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din data de 04.05.2021, Consiliul de Administrație a decis achiziția unui pachet de 5% la ROCA INVESTMENTS (Platforma ROCA S.A.) concretizată la un preț de 2.100.000 euro.

 

”Această tranzacție e o premieră în istoria ROCA din 3 motive. În primul rând sunt confirmate de piață atractivitatea și validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din Romania de a genera valoare adaugată, atunci cand au alături un partener implicat. Pe de alta parte, prin prețul tranzactiei, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deține participatii, de 42 milioane EUR. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul ca familia ROCA s-a mărit și la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi actionaril și astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are și mai mulți susținători”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Investments are o valoare evaluată a companiei de 42 mil. EUR, ceea ce reprezintă aproape o dublare față de nivelul de 22,3 mil EUR de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

ROCA Investments face parte din Impetum Group alături de care și-a asumat misiunea de a genera impact pozitiv în economia României prin maximizarea valorii în fiecare etapă a unui business.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane EUR și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).