Core Timpuri Noi, dezvoltat de Prima Development Group, va fi primul ansamblu rezidențial cu o garanție de 5 ani din România

Core Timpuri Noi, proiect dezvoltat de Prima Development Group și dublu premiat internațional, va fi primul ansamblu rezidențial din România ce va beneficia de o garanție din partea dezvoltatorului de 5 ani de zile.

Core Timpuri Noi este cel de-al doilea proiect rezidențial pe care Prima Development Group îl construiește în prezent în Capitală și primul din România cu o garanție de 5 ani. „În spatele unui proiect rezidențial de succes este foarte multă muncă de cercetare. Ca dezvoltator, noi credem că trebuie să fii proactiv și să măsori gradul de satisfacție al clientului și astfel să vezi ce îmbunătățiri poți aduce constant produselor tale. Da, noi facem analize interne și cercetăm piața, tocmai pentru că ne dorim să creștem sănătos. Iar studiul nostru arată faptul că peste 90% dintre problemele care se pot ivi după ce se termină garanția dezvoltatorului, în majoritatea cazurilor de 2 ani, nu sunt rezolvate în baza garanției pentru vicii ascunse conform legii 10, ci sunt rezolvate de proprietari și asociațiile de proprietari pe cheltuiala locatarilor. Am luat decizia de a oferi această garanție de 5 ani pentru ansamblul rezidențial Core Timpuri Noi, pentru că dorim să ne asumăm rolul de partener pe teremen lung pentru cei care aleg să locuiască în ansamblul nostru”, spune Andrei Moanță, CEO al Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea, cu o experiență de 15 ani, și unul dintre cei mai activi din România, după numărul de unități rezidențiale livrate în fiecare an.

Situat în apropierea noului pol de business Timpuri Noi, pe Strada Foișorului nr. 108-112, ansamblul rezidențial Core aduce laolaltă un complex de 240 de apartamente tip studio dublu, de 2, 3 și 4 camere și abordează un stil smart-minimalist, cu cele mai noi tehnologii integrate. Proiectul oferă și 250 de locuri de parcare, va fi dotat cu stații de încărcare electrice și va include 3 spații comerciale cu o suprafață totală de aproximativ 300 mp. Investiția pentru acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro. Core Timpuri Noi deține o dublă distincție internațională la o importantă competiție din domeniu: Best Residential Development Romania și Best Development Marketing Romania în cadrul European Property Awards 2020.

„Vânzările pentru Core Timpuri Noi au început în mai 2020, iar de atunci au fost antrecontractate aproximativ 60% dintre apartamente. Lucările sunt în plină desfășurare, avem zilnic peste 200 de muncitori în șantier, în acest moment structura și zidăriile sunt finalizate și se lucrează și la finisajele interioare. Clădirea va fi finalizată conform planificării, la sfârșitul acestui an, urmând ca apartamentele să fie predate către clienți în primul trimestru al anului viitor. Lucrăm cu echipele noastre interne de specialiști în domeniu și suntem atenți la toate detaliile pentru a livra locuințe durabile, iar garanția oferită pentru 5 ani face parte din atenția pe care o acordăm nevoilor clienților noștri pe termen lung. Când cineva se mută într-o locuință Prima, are garanția lucrului construit sănătos pentru mulți ani înainte”, mai spune Andrei Moanță.

 

De ce este importantă această garanție?

30% din posibilele viciile ascunse ale unei clădiri noi de apartamente produc efecte în primii 2 ani de după finalizarea construcției, iar 80% din aceste vicii ascunse produc efecte în primii 5 ani de după terminarea construcției. Acestea sunt cifrele care reies dintr-un studiu realizat pe parcursul mai multor luni de către specialiștii în construcții de la Prima Development Group, la nivelul construcțiilor rezidențiale noi de pe piață. În acest context, garanția uzuală de 2 ani nu va reuși să acopere posibilele vicii ascunse din execuție, pentru că acestea apar preponderent după expirarea acestei perioade și produc efecte în primii 5 ani.

Studiul specialiștilor în construcții mai arată că peste 90% dintre problemele care pot apărea după expirarea perioadei de garanție de 2 ani sunt rezolvate de proprietari și asociațiile de proprietari, pe propria cheltuială, deși legea 10/1995 privind calitatea în construcții menționează răspunderea constructorului pe o perioadă de 10 ani pentru viciile rezultate din nerespectarea normelor de execuție. Iar acest lucru se întâmplă pentru că apar o serie de alte probleme conexe. Conform studiului realizat de Prima Development Group, rareori dezvoltatorul folosește un antreprenor general cu experiență, de multe ori apelându-se la subcontractori mici, pe specialități, astfel că în acest caz devine greu de identificat cine este răspunzător pentru posibilele vicii. În plus, micii constructori nu au lichidități cu care să acopere după câțiva ani eventualele probleme și nu de puține ori apar insolvențe ale antreprenorilor generali. Codul Civil reglementează garanția acordată de dezvoltator, iar perioada este stabilită prin contract de fiecare dezvoltator în parte și, de regulă, aceasta este de 2 ani.

Portofoliul Prima Development Group eeste construit în jurul viziunii spațiului de locuit fiabil, casei durabile ce rezistă cu brio trecerii timpului și toate proiectele sunt realizate de echipa de profesioniști în construcția de locuințe a grupului, de la concept și proiectare, la design, construire și management.

 

PRIMA DEVELOPMENT GROUP este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea și unul dintre cei mai activi din România, după numărul de unități rezidențiale livrate anual, cu 10 proiecte în derulare în prezent. Cu o experiență de 15 ani în construirea de locuințe durabile, compania și-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro. Din 2017 compania este prezentă și pe piața din București, acolo unde semnează până în prezent două proiecte rezidențiale, Boemia Apartments și Core Timpuri Noi, care au fost deja premiate internațional la European Property Awards. Viziunea Prima Development Group este cea care diferențiază proiectele rezidențiale pe care le semnează: echipa companiei este formată din profesioniști în construcția de locuințe, care sunt și constructori, nu doar dezvoltatori, dar și ingineri și arhitecți, nu doar antreprenori în afaceri. Ideea de locuință fiabilă se află în centrul filosofiei companiei, astfel că proiectele livrate de aceasta sunt realizate la calitate superioară și au durabilitate crescută în timp.

Web: https://www.primadevelopment.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/PrimaDevelopmentGroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/primadevelopmentgroup

Instagram: https://www.instagram.com/primadevelopmentgroup/