Massey Ferguson extinde performanțele modelului MF 8S cu două modele noi de până la 305 CP și oferă transmisia Dyna-VT pentru întreaga serie

Massey Ferguson, un brand global AGCO, adaugă noi tractoare de 285 și 305 CP la seria sa premiată MF 8S. În același timp, transmisia variabilă continuă Dyna-VT Super-ECO este oferită pentru întreaga serie MF 8S.

Odată cu introducerea modelelor MF 8S.285 și MF 8S.305, seria MF 8S include acum șase modele cu ieșiri maxime de la 205 CP la 305 CP și un Management al puterii motorului (EPM) care crește puterea cu până la 20 CP, în funcție de modelul ridicat.

„Massey Ferguson este onorat să fi fost numit Tractor al Anului 2021 pentru MF 8S”, a declarat Thierry Lhotte, vicepreședinte și director general Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

„Acum ne bazăm pe acest succes cu aceste două tractoare mai puternice. Ambele sunt echipate la același standard ridicat care a primit prestigiosul Red Dot: Product Design Award”, spune el.

„În iulie trecut, am explicat cum Massey Ferguson a inaugurat o nouă eră a tractoarelor simple și fiabile. Mă bucur că gama MF 8S a fost foarte bine primită de fermierii din domeniu, oferind un nou nivel de confort și fiabilitate Eficiență și conectare în rețea , agricultură inteligentă.”

„Cu noile modele MF 8S.285 și MF 8S.305, ne extindem oferta pe această piață importantă, extrem de competitivă a tractoarelor. În plus, aceste opțiuni ale transmisiei noastre fiabile și ușor de utilizat Dyna-VT măresc productivitatea și performanța tuturor modelelor”, adaugă el.

În clasa de putere de la 270 la 305 CP, Massey Ferguson oferă acum un motor de 7,4 litri pentru MF 8S cu ampatament de 3,05 m sau un motor de 8,4 litri pentru MF 8700 S cu ampatament de 3,10 m – totul cu opțiunea Dyna-VT transmisie.

Seria MF 8S – variante extinse

Două noi modele performante completează seria MF 8S:

  • 305 CP, MF 8S.305 cu transmisie Dyna-VT și echipament exclusiv ca standard
  • 285 PS, MF 8S.285 cu EPM-Boost la 305 PS și echipamente opționale exclusive sau eficiente, precum și transmisie Dyna-VT, Dyna E-Power sau Dyna-7
  • Pentru toate modelele MF 8S există acum transmisia variabilă continuă Dyna-VT (CVT) cu un nou mod automat care reglează turația motorului în funcție de turație și sarcină
  • Motorul AGCO Power de 7,4 litri oferă mai multă putere, cuplu și performanță
  • Conceptul unic Protect-U reduce zgomotul, căldura și vibrațiile
  • Terminalul cu ecran tactil Datatronic 5 oferă conectivitate completă
  • Terminalul opțional Fieldstar 5 permite funcționarea cu precizie a agriculturii prin intermediul unui ecran suplimentar

MF 8S.305 nou flagship cu 305 CP

Cu 305 CP, MF 8S.305 este noul flagship al seriei. Acesta este echipat standard cu transmisia Dyna-VT și echipamentul „Exclusiv” de la Massey Ferguson.

Puterea maximă de 305 CP este disponibilă la 1.850 rpm și întotdeauna fără gestionarea puterii motorului (EPM). Datorită unei curbe unice a cuplului plat, cuplul maxim de 1.280 Nm este asigurat la turații ale motorului cuprinse între 1.000 și 1.500 rpm. Acest lucru permite tractoarelor să își mențină dinamismul chiar și în cele mai dificile condiții.

Echipamentul „Exclusiv” oferă caracteristici de creștere a productivității și confortului, cum ar fi Datatronic 5 și MF vDisplay, o suspensie activă a cabinei, un scaun cu arc automat, cu sistem dublu de amortizare dinamică, o cotieră multifuncțională, care include o pârghie de control MultiPad, patru valve electrice de comandă și 16 lumini de lucru cu LED-uri.

Transmisie Dyna-VT cu un nou mod automat

Transmisia variabilă continuă (CVT) Massey Ferguson Dyna-VT, foarte apreciată de utilizatori, este standard pe MF 8S.305 și o opțiune pentru toate celelalte modele.

Un nou mod automat, care îmbunătățește eficiența, permite șoferului să schimbe viteza de conducere utilizând maneta de acționare MultiPad sau pedala de picior, în timp ce turația optimă a motorului este controlată automat în funcție de sarcină și viteză. Acest lucru asigură nu numai o funcționare mai lină, ci și un consum mai redus de combustibil.

Versiunea Super-ECO a Dyna-VT oferă o eficiență ridicată și permite tractorului să atingă o viteză maximă de 40 km / h la doar 1.450 rpm.

Toate tractoarele MF 8S Dyna-VT sunt, de asemenea, echipate standard cu pachetul de echipamente „Exclusive” și un rezervor de combustibil mai mare.

Cea mai bună alegere pentru cutia de viteze a modelului MF 8S.285

Noul MF 8S.285 oferă o putere maximă de 285 CP, care poate fi mărită cu 20 CP până la 305 CP prin Managementul puterii motorului (EPM) pentru a îndeplini sarcini speciale.

MF 8S este disponibil cu pachetele de echipamente eficiente și exclusive, care sunt potrivite pentru toate lucrările, aplicațiile și planificarea investițiilor.

Modelele MF 8S de la MF 8S.205 la MF 8S.285 pot fi echipate fie cu noul Dyna-VT Super-Eco, cu cea mai recentă transmisie cu dublu ambreiaj Dyna E-Power, fie cu transmisia Dyna-7 powershift.

Transmisia cu dublu ambreiaj Dyna E-Power oferă un total de 28 de trepte de viteză înainte și înapoi cu eficiență optimă pentru a obține cel mai bun consum de combustibil din clasa sa, precum și pentru a asigura confortul unui proces de schimbare fără întrerupere cu transmisie de putere maximă la sol.

Prin utilizarea tehnologiei dublu ambreiaj în serie, se obțin avantajele de eficiență ale unei schimbări de putere complet mecanice fără întrerupere a cuplului. Acest lucru reduce pierderile de putere la viteze mai mari cu până la 26%, rezultând economii de combustibil de până la 5%.

Alternativ, transmisia Dyna-7 powershift de la Massey Ferguson oferă o funcționare simplă și eficientă a unui total de 28 de trepte de viteză înainte și înapoi în patru game și șapte trepte de viteză variabile continuu.

Acesta a fost dezvoltat din binecunoscuta și fiabilă transmisie Dyna-6 și nu numai că oferă o treaptă de viteză suplimentară și schimbări mai fine, dar este, de asemenea, cu 10% mai eficientă decât transmisia Dyna-6 în utilizare pe teren cu aceeași putere a motorului.

Performanță cu economie

Motorul AGCO Power 7.4 litri dovedit și fiabil, care alimentează toate modelele, oferă un cuplu și o putere mai mari, cu o economie mai mare.

Puterea maximă este generată la o turație mică a motorului de 1.850 rpm, ceea ce economisește combustibil, reduce nivelurile de zgomot cu până la 5,5 dBA și reduce uzura. Tratamentul post-tratare a gazelor de eșapament „all-in-one” și dispozitivele de ridicare a supapelor hidraulice fără întreținere și auto-reglabile contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor de funcționare.

Design unic Protect-U

Datorită conceptului unic Protect-U, care separă cabina la 24 cm de motor, cabina MF 8S este complet izolată de zgomot, căldură și vibrații. Cu un nivel de zgomot de numai 68 dB, este unul dintre cele mai silențioase de pe piață și, cu un volum interior de 3,4 m³, este și unul dintre cele mai spațioase.

Locul de muncă ușor și aerisit cu o suprafață de sticlă de 6,6 m² oferă spațiu și vizibilitate de neegalat. Prin înlocuirea tabloului de bord cu noul „MF vDisplay” digital, care este atașat la stâlpul din dreapta, doar volanul și maneta PowerControl se află în fața șoferului, ceea ce permite o vedere excepțională spre față peste subțire, viespe- capotă în formă.

Noua cotieră este echipată cu cel mai recent joystick MultiPad ușor de utilizat, care permite controlul complet cu vârful degetelor. Această manetă compatibilă cu ISOBUS controlează toate funcțiile tractorului și are un MicroJoystick integrat pentru a controla două unități de control.

Conectivitate completă

Cel mai recent terminal cu ecran tactil Datatronic 5, de 9 inci, care este montat pe un braț reglabil, poate fi operat la fel de ușor și intuitiv ca un telefon mobil sau o tabletă cu ecranul său tactil fără strălucire și butoanele de selecție rapidă. Acest sistem cu un singur ecran controlează toate funcțiile tractorului și gestionează toate tehnologiile MF precum MF Guide, MF Section și MF Rate Control, precum și achiziția și transmiterea datelor MF Task Doc.

O altă opțiune nouă permite ca radioul și telefoanele mobile să fie operate prin intermediul ecranului Datatronic 5, cu Bluetooth, conexiune USB sau cablu auxiliar. Operatorii sunt avertizați la apelurile primite printr-o fereastră pop-up de pe ecran.

Pentru o flexibilitate și mai mare în funcționare, șoferul poate alege acum dacă operează funcțiile de producție a instalației specifice site-ului prin terminalul Fieldstar 5 sau terminalul Datatronic 5.