Peste 1,18 milioane lei – cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță de asigurare de viață

Cea mai mare indemnizație plătită în baza unei polițe de asigurare de viață în 2020 a fost de peste 1,18 milioane lei, pentru un deces. Pe fiecare tip de acoperire în parte, topul celor mai mari plăți efectuate este completat de o despăgubire de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, și una în valoare de 150.000 lei, plătită pentru o invaliditate permanentă[1].

Rolul asigurărilor de viață este acela de a oferi, în primul rând, protecție în fața unor evenimente precum accidentele, îmbolnăvirile sau decesul, atenuând consecințele financiare și completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public.

„Asigurările sunt o plasă de siguranță în fața riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esențial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituționali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populației. Astfel, acordarea de deductibilități fiscale pentru produsele de asigurări de viață cu componentă exclusivă de protecție are ca efect direct reducerea deficitului de protecție a populației”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

În primul semestru din 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viață a înregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 și până în prezent, în creștere semnificativă cu peste 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, depășind nivelul de 1,34 miliarde lei. Astfel, tendințele remarcate la nivelul anului trecut continuă, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Prin funcția lor principală, cea de protecție, asigurările de viață pot contribui la reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale. Interesul în creștere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceștia își doresc să fie mai bine protejați în calea riscurilor la care sunt expuși”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

[1] Date colectate de la companii de asigurare Membre UNSAR și non-Membre UNSAR