Porsche România și Porsche Finance Group își reîntăresc angajamentul pentru sustenabilitate prin mobilitate

  • Grupul continuă investiția în electromobilitate pentru a asigura consumatorilor accesul la mobilitate sustenabilă;
  • Viziunea globală este de a ajunge la zero emisii CO2 până în anul 2035;
  • Obiectivul strategic la nivel de grup este de a atinge o cotă de 10% a modelelor electrice din total mașini comercializate în acest an;
  • În premieră pe piața din România, Porsche Finance Group a lansat abonamentul de mobilitate;
  • Pragul de 100 stații de alimentare electrice în rețeaua Porsche România va fi atins până la finalul acestui an; 

Investiția într-un viitor sustenabil este un efort susținut, un deziderat posibil datorită implicării tuturor, de la autorități până la organizații și indivizi. Grupul Porsche continuă să facă pași definitorii către sustenabilitate, printr-o abordare ce incorporează consistența în privința promisiunii de a se concentra pe modelele full electrice, accesibilitatea față de aceste modele prin pachete și promoții adresate consumatorilor, precum și asigurarea unor experiențe electrice, prin diverse campanii.

Cu o viziune care înglobează inovația, inteligența artificială și sustenabilitatea, încă din 2015 grupul a investit în construirea unui viitor sustenabil, dând astfel startul unei noi ere, cu implicații pozitive pentru întreaga societate, iar acum lansează cel mai ambițios program de decarbonizare și protecție climatică din industrie, cu obiectivul de a atinge zero emisii CO2 până în anul 2035.

„Accelerarea electrificării a devenit o realitate la nivel global. Porsche România este unul dintre promotorii acestei accelerări la nivel local, ce oferă beneficii pe toate palierele. Tranziția spre mobilitatea electrică însă se confruntă cu mentalități și nevoia de investiții susținute. Prioritatea noastră este de a crește până la finalul acestui an ponderea modelelor electrice până la 10% din total vânzări, ceea ce implică două direcții strategice importante: sprijinirea distribuitorilor pentru a se adapta trecerii industriei auto spre o configurație preponderent electrică, precum și creșterea gradului de acceptare a acestor modele în rândul consumatorilor, prin schimbarea de mentalități”, a declarat Brent Valmar (foto dreapta), director general Porsche România.

Porsche România a investit constant în inițiative sustenabile, realizate în premieră în România de un brand auto: de la prima stație de încărcare rapidă din România, deschisă în 2015, de la cea mai mare rețea privată stații de încărcare deținută de un importator din țară, cu investiții de peste 1 milion de euro, până la o gamă variată de modele electrice. Portofoliul actual cuprinde 10 modele electrice și 26 hibrid, iar începutul acestui an a venit cu cifre cu care ne mândrim: peste 30% din mașinile electrice înmatriculate în primele 6 luni sunt modele ale mărcii Volkswagen.

„Schimbările în stilul de viață urban și trendurile actuale ne-au condus către dezvoltarea unui produs inovator pentru piața din România, abonamentul auto. Flexibilitatea și mobilitatea sunt coordonatele ce definesc acest produs centrat pe experiența de utilizare a mașinii ca alternativă la achiziție. Sustenabilitatea la nivel de indivizi este și o consecință a deciziilor lor în ceea ce privește mobilitatea. Soluțiile dezvoltate de Porsche Finance Group oferă o paletă completă de opțiuni, de la finanțarea clasică și promoțiile curente ce încurajează mobilitatea electrică, până la produse destinate utilizării mașinii pentru intervale personalizate, în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia”, a declarat David Gedlička (foto stânga), CEO al Porsche Finance Group România.

Pentru a susține dezvoltarea segmentului electric, grupul va continua să investească în asigurarea infrastructurii necesare. Obiectivul pentru anul 2021 este de a ajunge la 100 de stații de alimentare electrică în rețeaua Porsche România. Fiecare showroom va avea cel puțin o stație de încărcare electrică de mare putere și un spațiu special amenajat pentru expunerea unui model electric. De asemenea, Porsche România a început comercializarea de stații de încărcare pentru uz casnic sau industrial, sub marca internațională a grupului, Moon. Rețeaua Moon însumează în acest moment 112 stații instalate, 166 puncte de încărcare AC și 68 puncte de încărcare DC.

Grupul Volkswagen investește masiv la nivel global în transformarea tuturor unităților sale de producție și în crearea unor produse care să faciliteze trecerea spre un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Pentru următorii cinci ani, bugetul de investiții pentru digitalizarea activităților și electrificarea flotei ajunge la 60 de miliarde de euro – din acest buget mai mult de jumătate va fi alocat doar pentru dezvoltarea unor modele electrice sau hibrid. Grupul și-a propus ca până în 2029 să aibă în portofoliu 75 de modele 100% electrice și 60 de modele hibrid. Volkswagen face pași definitorii către sustenabilitate sub deviza „Way to zero”, promisiunea brandului fiind ca până în 2050 să atingă neutralitate la emisiile de dioxid de carbon.

 

Despre Porsche România

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding Salzburg, o subsidiară a concernului Volkswagen AG. Grupul Volkswagen AG este cel mai mare distribuitor de mașini din întreaga lume cu un volum de 10,97 milioane de unităţi livrate anul trecut. Porsche România a încheiat anul 2019 cu un număr total de 35.332 mașini livrate clienților, cu 7% mai mult față de anul precedent. Peste 200,000 de clienți au beneficiat în 2019 de serviciile premium oferite Porsche România post-vânzare. Porsche Romania este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto.

 

Despre Porsche Finance Group

Porsche Finance Group este furnizorul de soluții complete și eficiente de mobilitate pentru clienții mărcilor concernului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche, MAN și Das Weltauto. Grupul este prezent pe piața românească din 1999 și include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility și Porsche Asigurări. Porsche Finance Group oferă clienților săi soluții eficiente și rapide pentru achiziționarea automobilului dorit, conform conceptului „one-stop-shop”: achiziționare directă, în showroom, finanțare prin leasing sau credit, asigurare pentru mașină și o administrare eficientă a flotelor de mașini. Porsche Leasing România IFN SA oferă leasing financiar pentru persoane fizice și companii. Porsche Bank România este prima bancă auto specializată de pe piața românească și oferă credite pentru autoturisme. Porsche Broker de Asigurare completează gama de servicii cu intermedierea de asigurări CASCO și RCA. Porsche Mobility a fost înființată cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, leasing operațional și alte soluții de mobilitate. Porsche Asigurări închide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania oferă asigurarea CASCO, valabilă în toată Europa, pentru mașinile noi și rulate, achiziționate în leasing sau credit prin companiile grupului – Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank – sau pentru cele achiziționate cu plata în numerar.