Silviu Cernat, cu peste 12 de ani în industria bancară, se alătură echipei Termene.ro în rolul de CFO  

Termene.ro, platforma care oferă informaţii actualizate în timp real despre firmele din România, anunță numirea lui Silviu Cernat în funcția de director financiar (CFO).

În acest nou rol, Silviu Cernat va fi parte a echipei de management și va coordona activitatea financiară a companiei Termene.ro. De asemenea, Silviu Cernat va fi alături de cei aproape 100.000 de manageri și antreprenori care utilizează platforma Termene.ro și le va oferi claritate pentru a-și analiza compania din punct de vedere financiar și ulterior să îi ajute în gestionarea relației cu finanțatorii (bănci, instituții de credit, investitori).

“Pe tot parcursul celor 12 ani din banking, am analizat mii de companii din toate domeniile de activitate și le-am selectat pe cele eligibile pentru finanțare bancară. În ultimii 5 ani, am gestionat portofolii de clienți large corporate, lideri de piață în domeniul lor de activitate. Dacă până acum rolul meu era să analizez o companie din toate punctele de vedere – financiar, fiscal, juridic, reputațional – odată cu noul rol, eu voi răspunde la aceste întrebări în relația cu terții. Provocarea cea mai mare pe care am identificat-o este să respectăm planul de creștere pentru următorii cinci ani. De aici derivă responsabilitățile și obiectivele pe care ni le stabilim trimestrial în fiecare departament în parte”, a declarat Silviu Cernat, director financiar Termene.ro.

Cu peste 12 de ani de experiență în industria bancară (în bănci precum Unicredit Bank, Bancpost, Eximbank si Garanti), Silviu Cernat își propune să ajute din echipa Termene.ro mediul de business prin identificarea companiilor cu potențial de investiție, să stabilească limitele de credit și capacitățile de plată pe termen scurt.

“Datorită experienței în sistemul bancar, Silviu Cernat înțelege modul în care băncile și instituțiile financiare analizează o companie înainte de a o finanța, iar această expertiză ne ajută să îmbunătățim algoritmii actuali de analiză pe care îi folosim în cadrul platformei și să validăm rezultatele algoritmilor de inteligență artificială pe care îi dezvoltăm în cadrul proiectului european și cu ajutorul cărora putem deja stabili riscul de insolvență al companiilor din România. Vrem să mergem mai departe și să identificăm companiile cu potențial de investiție, să stabilim limitele de credit și capacităților de plată pe termen scurt”, a declarat Adrian Dragomir, fondator Termene.ro și Business Innovation Consultant.

Termene.ro a ajuns în 2021 la venituri și încasări de 1,5 milioane de euro, în creștere cu 50% față de anul 2020. Principalii factori care au contribuit la creșterea veniturilor în 2021 sunt retenția clienților, un indicator important pentru orice afacere antreprenorială predictibilă, recrutarea unui director de vânzări la nivel național și scalarea echipelor de vânzări. Numărul de clienți ai companiei Termene.ro a crescut cu 50% în ultimul an și a depășit pragul de 3000 de firme. Top 5 produse și module utilizate de clienții Termene.ro sunt Verificări firme, Monitorizări firme, API (extragere de informații din baze de date), RedBill (recuperarea datoriilor de la debitori) și Analize și studii de piață.