Stein & Partner vizează continuarea extinderii în Europa, după un trend ascendent al business-ului în 2020

Stein & Partner devine un jucător cheie pe piața internațională de Executive Search și Human Capital Advisory, prin continuarea extinderii în Europa.

Cu o experiență de peste 25 de ani, compania planifică să deschidă, în cursul acestui an, două noi birouri în Ucraina și în Serbia, dar și să se concentreze pe performanța biroului din Austria, consolidându-și astfel poziția de top în industrie, atât pe piața din România, cât și la nivel de Europa Centrală și de Est. Acesta este, de altfel, unul dintre obiectivele Stein & Partner pentru noul an, după un 2020 care, deși marcat de incertitudine și de scăderea economiei, a reprezentat pentru companie o menținere a ratei de succes, reușind chiar să depășească cifra de afaceri din 2019.

Avem în față un an cu premise provocatoare, însă cu toate acestea suntem optimiști că ne vom putea desfășura munca pe același trend ascendent ca și până acum. Cererea de leadership și de management capabil să gestioneze contextul actual nesigur rămâne extrem de mare, poate mai mult ca înainte. Pot spune cu certitudine că pandemia a schimbat unghiul de abordare atât al companiilor față de angajați, cât și al potențialilor candidați raportat la un nou loc de muncă. Companiile caută să susțină echipe de conducere care pot face față crizelor precum cea actuală și continuă să se concentreze pe o cultură de lucru bazată pe performanță. Nu a fost vorba doar de adaptare sau de amânare, ci de o reinventare, în multe cazuri, iar asta consider că va fi valabil și în 2021”, a subliniat David-Sebastian Stein, Managing Partner Romania pentru Stein & Partner.

 

Capitalul uman pe piața forței de muncă, marcat de schimbări importante cauzate de pandemie

Într-un 2020 atipic, cererea de servicii în Executive Search și în managementul capitalului uman a schimbat topul tendințelor anterioare. De departe, Stein & Partner a atras cei mai mulți clienți din industria tehnologiei și fonduri de investiții de capital privat. Alte date ale companiei arată că industria bunurilor de consum a avut o creștere în numărul de solicitări cu 300%, în timp ce industria producătoare înregistrează cea mai mare scădere, de 44%. În scădere pe 2020 a fost și cererea în sectorul SSC (shared service centre) / BPO (business process outsourcing), în comparație cu domeniul construcțiilor sau cu asigurările și industria farmaceutică, care și-au menținut trendul crescător și în 2020.

De două ori mai mulți candidați au fost plasați în funcții financiare în 2020 față de 2019 și am putut observa o creștere de 33% și pentru roluri de  marketing, vânzări, IT & digital. Ce e important de menționat ca nou trend în 2020 și 2021 este că au avut de câștigat acei candidați care, în noul context, au dat dovadă, pe lângă abilități tehnice, și de pricepere în zona de leadership colaborativ virtual, în folosirea sistemelor și platformelor digitale la locul de muncă, managementul datelor și crearea de conținut digital”, a continuat David-Sebastian Stein, Managing Partner Romania pentru Stein & Partner.

 

Stein & Partner, un partener de încredere și în 2021

Obiectivele Stein & Partner pentru anul în curs, pe lângă continuarea extinderii la nivel european și consolidarea biroului din Austria, sunt de creștere a ratei de succes pentru ocuparea funcțiilor, ea aflându-se deja la peste 87% chiar și în timpul crizei provocate de Covid-19, și de focus pe implementarea soluțiilor de leadership și măsurarea impactului pe termen lung a serviciilor, în business-urile în care compania e parte integrantă.

 

Despre Stein & Partner

Înființată în 1994 în București, Stein & Partner oferă un portofoliu extins de servicii care variază de la Executive Search, dezvoltarea și alinierea capitalului uman în fuziuni și achiziții, la coaching pentru integrare și nu numai.

În același timp, colaborarea cu sute de clienți și mii de candidați din numeroase industrii, inclusiv farma, FMCG, bănci, asigurări sau construcții, a ajutat compania să dobândească experiență cu profesioniști foarte diverși, cu diferite nevoi, așteptări, viziuni și valori.

Stein & Partner este membru Signium, una dintre cele mai importante rețele de Executive Search și consultanță în leadership din lume, și al Asociației Consultanților de Executive Search și Leadership (AESC).

 

Pentru mai multe informații, accesați: www.steinandpartner.com