Trencadis începe un nou proiect de transformare digitală pentru CSM

  • Proiectul va îmbunătăți modul de lucru al procurorilor și judecătorilor din România.
  • Proiect de transformare digitală în valoare de 7,38 mil. lei.
  • Sistemul informatic contribuie la creșterea transparenței și a gradului de transformare digitală a instituțiilor publice.

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul guvernamental și cel de business, anunță un nou proiect public de transformare digitală prin care va implementa un sistem informatic integrat care va sprijini activitatea de management la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi va contribui la eficientizarea și modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității instituției publice. 

Proiectul vizează sprijinirea activității CSM în direcția dezvoltării unui sistem de justiție modern, adaptat cerințelor societății contemporane, prin îmbunătățirea competențelor strategice și manageriale, consolidarea capacității operaționale a CSM, în calitate de factor de decizie responsabil pentru buna gestionare a sistemului judiciar. De asemenea, noul proiect, realizat împreună cu firma Connections Consult SA, în calitate de subcontractor, va facilita asigurarea condițiilor de organizare și funcționare a instanțelor şi parchetelor, precum şi pentru gestionarea corectă şi echilibrată a carierei judecătorilor și procurorilor.

Acesta este al treilea proiect de transformare digitală al echipei Trencadis în domeniul justiției, după ce compania a asigurat în cadrul Agenției Naționale de Integritate (ANI) servicii de asistență tehnică informatică de întreținere și reparații software, de dezvoltare software și de arhivarerespectiv la Parchetul de pe lângă Înalta Curte De Casație și Justiție, unde a implementat un sistem informatic de management integrat al audierilor. 

“Implementarea sistemului informatic integrat va sprijini activitatea de management la nivelul CSM şi va contribui astfel la eficientizarea și modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității proprii. Astfel, se va îmbunătăți modul de lucru al procurorilor și judecătorilor din România. Prin facilitarea modului de lucru se asigura micsorarea timpilor de așteptare pentru cetățeni. Echipa Trencadis este entuziasmată de această provocare nouă datorită faptului că va aduce încă un beneficiu cetățenilor și contribuie la creșterea transparenței și a gradului de transformare digitală a instituțiilor publice din România”, a declarat Emilia Jeleriu, Deputy CEO al Trencadis.

În mod concret, realizarea sistemului IT va presupune prestarea de servicii IT (dezvoltare aplicații, configurare baze de date și migrare structuri de date), achiziția de produse (licențe software) şi servicii de instruire personal.

Aplicaţia va asigura integrarea cu sisteme naţionale precum ECRIS şi site-ul instituţiei, în vederea interogării și extragerii datelor de identificare ce vor fi asociate fluxurilor și documentelor rezultate urmare desfăşurării activităţilor interne.

Soluțiile implementate în cadrul aplicaţiei vor fi proiectate printr-o abordare care să țină cont de soluțiile tehnice actuale din domeniul IT&C și de modul în care acestea se vor dezvolta în perioada următoare, pentru a se asigura interoperabilitatea și funcționalitatea optimă a acestuia la standarde ridicate de securitate.

Trencadis este o companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business. Cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro, Trencadis inovează sectorul public prin adaptarea continuă la cele mai recente evoluții în tehnologie, proiectare și comunicare, pentru a sprijini consolidarea acestuia și a spori capacitatea de a răspunde cerințelor și nevoilor societății.